Tre på rad for Gatelaget

HamKam Gatelaget har tatt store skritt i sommer. Beviset fikk laget under landsturneringen i Telenor Arena tirsdag og onsdag. På den avsluttende dagen vant gjengen tre kamper på rad og endte på en imponerende åttendeplass av totalt 13 lag.

I sommer debuterte HamKam i turnering mot de andre lagene i Norge. Den gangen slo Kamma kun Haugesund, tapte med grei margin mot de øvrige lagene og endte nest sist.

Denne uka fikk laget sin fortjente revansje. Tirsdagens to første gruppespillskamper ble, som ventet, tøft. Stabæk (0-5) og Fredrikstad (0-4) ga Hamar-laget en tøff start på turneringen. Få ante at det samme laget skulle vinne tre - av tre mulige - dagen etter.

Oppgjøret mot Moss onsdag formiddag var en nøkkelkamp. Begge lag hadde fått juling i sine første kamper og taperen av kampen kom ganske sikkert til å måtte spille om å unngå sisteplassen. Kamma var derfor på hugget og slo Kråkene fra Melløs med 5-2. Og dermed begynte skuldrene å senke seg betydelig for grønnbuksene og laget gledet seg til å møte Odd i siste kampen i gruppespillet. En tett og fin kamp hvor HamKam ledet lenge, men hvor Odd utliknet til 3-3 sekunder før slutt. I stedet for å sutre over tapte poeng, scoret Ahmed direkte fra avspark (!) med kampens siste spark på ballen. Magisk opplevelse, 4-3 seier og jubelscener sammen med HamKams styreleder Truls Nordby Johansen.

Med to kjappe seire, endte Kamma på tredjeplass i pulja, slått av Fredrikstad (som tapte finalen mot Brann) og Stabæk (som ble nummer fem).

I kampen om åttendeplass var det Vålerenga som ventet på Gatelaget, og nok en gang viste ferskingene fra Hamar at laget er i fin utvikling. Nytt drama. Kamma i føringen, før Vålerenga snudde kampen en periode. Så kom grønnbuksene tilbake og snek til seg nok en 4-3 seier. Fantastisk moro, og det var en gjeng fra Hamar som marsjerte med rak rygg og brede glis inn i bussen tilbake til Briskeby. Ingen andre lag har hatt større og tydeligere framgang enn de grønne og hvite.

Jeg blir stolt av å se hvilket fremskritt guttene har gjort siden sommerens turnering i Fredrikstad.

— Kai Kristiansen

Stine stod som vanlig en god turnering i mål, mens Kjell, Aleksander, Kim og Ola forsvarte laget på ypperlig måte defensivt.

Offensivt viste Tommy, Bjørn-Inge, Ahmed og Øyvind både målteft, teknikk og tempo som er helt på høyhde med de beste. Men enda viktigere: laget jobbet sokkene av seg for hverandre. De kastet seg inn i dueller, klagde kun på vonde bein og slitne legger. Men noe annet skulle tatt seg ut. Laget hadde tross all gjennomført fem tøffe kamper og avsluttet med tre strake seire.

Det hadde jaggu ikke mange regnet med!

Bortsett fra krigerne på HamKam Gatelaget.

Brann vant turneringen, etter finaleseier mot Fredrikstad i en super turnering med Stabæk som ypperlig arrangør.

Annonse fra Obos-ligaen: