Brotangen gir seg på a-laget

Midtstopperen gir seg med toppfotball etter årets sesong.

Midt oppe i studier og mastergrad har Lars Brotangen en lærerjobb på Wang Toppidrett som tar mye tid. Etter nøyere gjennomgang har han sett seg nødt til å prioritere bort toppfotballen og velger derfor å gi seg på HamKams a-lag. 27-åringen gir seg derimot ikke helt i klubben. Han vil fortsatt bli å finne i en viktig rolle som toppspillerutvikler for klubbens unge talenter.

- Vi har de siste ukene hatt en dialog med Lars om hans fremtid. Han har hatt kontrakt ut 2019, men har etter en totalvurdering sett seg nødt til å prioritere annerledes. Lars har i en alder av 27 år opparbeidet seg bred kompetanse på flere områder, starter daglig leder, John Anders Rise.

- Han er trener på Wang Toppidrett kombinert med å være spillerutvikler på juniorlaget, han underviser som lærer på Wang og har i tillegg vært fotballspiller i OBOS-ligaen i år. I tillegg til dette så skal han fullføre en mastergrad i 2019, og totalen av alt dette har blitt vanskelig å kombinere. Avgjørselsen skal vi ha forståelse for og respektere fortsetter, John Anders.

John Anders Rise ønsker å takke Lars for innsatsen som spiller i HamKam.

- Jeg vil takke Lars for alt han har bidratt med det året han har vært her. Han har vært en viktig bidragsyter både på og utenfor banen, og vært et friskt pust inn i utviklingsavdelingen med sin kompetanse. Lars er svært pliktoppfyllende og grundig i alt han foretar seg, og selv om vi vil merke at Lars er borte fra garderoben, er jeg samtidig glad for at vi skal få glede av hans kvaliteter på trenersida i tiden fremover, avslutter Rise.

Selv forteller Lars at dette ikke har vært et enkelt valg, og at han kommer til å savne det å konkurrere på høyt nivå.

- Det har vært en vanskelig avgjørelse siden fotball er noe av det morsomste jeg vet, men jeg fikk en mulighet til mer jobb på Wang Toppidrett, en arbeidsplass jeg har trivdes veldig godt på, så da valgte jeg det denne gangen.  Starter Lars.

- Jeg vil savne det å konkurrere på høyt nivå, treningshverdagen, garderoben og supporterne fortsetter Brotangen.

Som nevnt tidligere vil Lars fortsette i klubben som toppspillerutvikler på HamKams G19 lag. På spørsmål om hva fremtiden bringer på for hans del på Briskeby svarer han:

- Fremtiden i HamKam innebærer at jeg skal bidra til å utvikle fotballspillere til a-lagstroppen. Det er mange spennende juniorspillere med i HamKam nå som jeg gleder meg til å jobbe med. 

På spørsmål om hva hans beste minne i HamKam-drakta var svaret enkelt for modølen.

- Mitt beste minne er seieren hjemme mot Kongsvinger. Det var stort for meg å få være en del av den feiringen. Bra med folk på tribunen, god stemning og tre poeng mot lillebror i fylket, avslutter Lars Brotangen til hamkam.no.

Lars Brotangen blir dermed stående med 28 kamper og 3 mål for HamKam. Vi takker Lars for innsatsen og gleder oss til samarbeidet om spillerutviklingen. 

Annonse fra Obos-ligaen: