Debutantene var lyspunktet

VIDEO: AaFK ble for sterke og vant til slutt 5-2 på Color Line stadion. Patrick Alfei Sæbø (bildet) og Jarmund Øyen Kvernstuen fikk OBOS-debuten. Hør hva debutantene og Gaute sa etter kampslutt:

AaFK - HamKam 5-2 (3-1);

Det ble som ventet et tøft oppgjør mot serielederne fra Ålesund på Color Line stadion. Hjemmelaget gikk ut i hundre å satte et høyt press umiddelbart etter kampstart. Etter fem minutter fikk Pape Habib Gueye uttelling når han kommer seg fri inne i feltet og setter ballen sikkert alene med Jarosinski.

HamKam våknet litt etter baklengsmålet, og spilte seg til et par hjørnespark før Simen Bolkan Nordli fikk uttelling. Drar seg inn fra sin høyreside og smeller til med venstreslegga og inn bak Andreas Lie i AaFK-buret. Gleden var kortvarig. Kun minutter senere styrer Jørgen Hatlehol inn et korridor-frispark.

Jarmund viste fine takter de fjorten minuttene han spilte.

Pauseresultatet ble 3-1 etter at Niklas Castro var iskald fra elleve meter.

AaFK ble for sterke for gjestene denne onsdagskvelden og fortsatte presset også i andre omgang. Niklas Castro som satte første omgangs siste nettkjenning ville ha mer. Først skyter han i kort hjørnet fra seksten meter etter å ha gjort alt rett selv i forkant. Før han satte inn sitt hattrick kort tid etter på et frispark fra 23 meter.

Med litt i overkant av femten minutter igjen å spille kom dagens andre debutant på banen. Jarmund Øyen Kvernstuen som nettopp skrev proffkontrakt med HamKam fikk sine første OBOS-minutter for bortelaget. Unggutten fra Lom så frisk ut de minuttene han fikk.

Tre minutter før slutt fikk HamKam et trøstemål - på vakkert vis. Emil Sildnes drar av høyrebacken og forserer inn i sekstenmeteren. Fra skrått hold bredsider han inn reduseringen på elegant vis.

Hør hva en skuffet hovedtrener og to skuffede debutanter sier etter kampslutt:

Se sammendrag fra kampen.

OBOS-ligaen, serierunde 19

• Color Line stadion, 3801 tilskuere

• AaFK - HamKam 5-2 (3-1)

• Scoringer: 1-0 Pape Habib Gueye (5`), 1-1 Simen Bolkan Nordli (13`), 2-1 Jørgen Hatlehol (16`), 3-1 Niklas Castro (24`) -straffe, 4-1 Niklas Castro (53`), 5-1 Niklas Castro (71`), 5-2 Emil Sildnes (87`).

• Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL

• Gult kort: Markus Solbakken, Emil Sildnes (HamKam)

• HamKam (4-4-2); Lukasz Jarosinski - Hans Norbye, Jacob Egeris, Rubén Alegre Guerra, Jo Nymo Matland - Simen Bolkan Nordli, Patrick Alfei Sæbø, Markus Solbakken, Emil Sildnes - Kristian Lønstad Onsrud, Ole Erik Midtskogen

• Innbyttere: Lars-Gunnar Johnsen for Hans Norbye (46 min.), Steffen Skogvang Pedersen for Patrick Alfei Sæbø (46 min.), Jarmund Øyen Kvernstuen for Kristian Lønstad Onsrud (74 min.).

• Ubenyttede reserver: Andreas Hippe Fagereng, Jonas Enkerud.