Interkrets A også i 2019!

Unggutta sikret videre spill i Interkrets A etter imponerende fotball på Briskeby torsdag kveld.

HamKam G19 - Sarpsborg 08 G19 - 6-1 (3-1);

Premissene var satt før avspark. HamKam G19 hadde fortsatt en reel fare for å rykke ned til Interkrets A om alt skulle gå i mot. Men hjemmelaget hadde alt i sine egne hender. Uavgjort i oppgjøret mellom Follo G19 og Bærum G19 og tap til HamKam-gutta var eneste vei ned.

Den veien så aldri unggutta. Dem hadde bestemt seg for at dette vinner vi selv. Og det til de grader. Allerede etter 18 sekunder var første av seks mål i kassa bak en travel, Simen Nilsen i Sarpsborg-buret.

Jørgen Holmlund med en meget god prestasjon sørget for 1-0 ledelse. Vender flott om på sekstenmeterstreken og avslutter i samme aksjon og ballen triller elegant til side for en sjanseløs keeper.

Simen Bolkan Nordli var som vanlig en viktig brikke. Etter ca. kvarteret spillt blir Christian Borchgrevink sparket i hodet utenfor seksten og blir korrekt tildelt inndirekte frispark. Sistnevnte spiller ballen til Bolkan Nordli som fyrer på direkten, skuddet går rett i muren, men kommer tilbake. Simen fyrer nok en gang og denne gangen smeller den rett i kassa.

HamKam hadde god kontroll gjennom hele kampen, men ved halvtimen spilt kommer bortelaget på en sjelden visit. Blåtrøyenes nummer elleve, Marius Eriksen skyter fra 14 meter og via Andreas Hippe Fagereng i HamKam-buret sniker avslutningen seg inn. 2-1.

Men dette var HamKams dag. Sju minutter før pause kommer Borchgrevink seg til innlegg fra høyresiden hvor en Sarpsborg-forsvarer handser i det Mads Miguel Nylende er på vei til å føre ballen i målet og dommer, Johan William Grundt peker korrekt på straffemerket. Simen Bolkan Nordli er sikker fra elleve meter og setter inn 3-1 ledelse, som også ble pauseresultatet.

Etter pause fortsatte HamKam å kjøre over et sterkt Sarpsborg-mannskap. Kun sekunder ut i andre omgangen gjentas bedriften. HamKam scorer nok en gang tidlig i omgangen. Denne gangen spiller Simen sin spisskollega, Mads Miguel gjennom alene med keeper. 18-åringen er sikker og setter inn sitt første og Hamkams fjerde (bildet) for kvelden.

Men duoen Nylende og Nordli var på langt nær ferdig for kvelden. Et kvarter senere utfordrer Bolkan Nordli ute på høyrekanten og slår hardt inn. Langt fra noen kompispasning, men Nylende får kontroll på ballen etter et godt mottak. Mottaket var såpass bra at ballen lå til rette og målet var åpent. 5-1!

Sarpsborg skapte kun den ene store sjansen de scorte på. HamKam fortsatte å skape sjanser også utover andreomgangen. Med kvarteret igjen å spille kom kampens siste mål. Sander Eng Strand blir felt inne i straffefeltet og kveldens andre straffe var et faktum. Simen var nok en gang sikkerheten selv og satte inn sluttresultatet, 6-1.

Dermed spiller HamKam G19 også i Interkrets i 2019!

Interkrets A, serierunde 14

• Briskeby stadion, 84 tilskuere

• HamKam G19 - Sarpsborg 08 G19 - 6-1 (3-1)

• Scoringer: 1-0 Jørgen Holmlund (1`), 2-0 Simen Bolkan Nordli (17`), 2-1 Marius Eriksen (34`), 3-1 Simen Bolkan Nordli -straffe (38`), 4-1 Mads Miguel Nylende (47`) 5-1 Mads Miguel Nylende (61`), 6-1 Simen Bolkan Nordli -straffe (75`).

• Målsjanser: 14-2

• Dommer: Johan William Grundt, Eidskog Fotball

• Gule kort: Ingen.

• HamKam G19 (4-4-2); Andreas Hippe Fagereng - Christian Dahle Borchgrevink, Martin Østlie Pettersen, Patrick Alfei Sæbø, Davod Arzani - Sigurd M. Øverby, Luca Taouss Sveen, Sander Eng Strand, Jørgen Holmlund - Simen Bolkan Nordli, Mads Miguel Nylende

• Innbyttere: August Jenssen for Mads Miguel Nylende (71 min.), Eirik Jacobsen for Jørgen Holmlund (81 min.), Ahmed Ziad Saleh for Sigurd M. Øverby (81 min.).

• Ubenyttede reserver: Bowi Mang, Henrik Thorkildsen, Håvard Aasjord Lomsdalen, Jarmund Øyen Kvernstuen.