Kongsvinger på fotballens nasjonaldag

I morgen, onsdag går turen til Kongsvinger og Gjemselund

Gjennom mange år har det vært en rivalisering mellom Kongsvinger og HamKam. "Hedmarksderby" , "slaget om Hedmark" - disse oppgjørene blir kalt mye.

Selv om hamarfolk ser mot Oslo når de blir spurt om rivalisering, så er det liten tvil om at disse oppgjørene engasjerer litt ekstra. I Kongsvinger er HamKam rival nummer èn.

Det er spilt mange oppgjør mellom klubbene opp gjennom, og resultatene har gått begge veier - omtrent annenhver gang.

Kongsvinger har etter eget syn startet sesongen svakt, og kvittet seg tidlig med trener Hans Erik Eriksen. KIL ligger desidert sist i OBOS-ligaen med 4 poeng på 7 kamper, men har fått dårlig betalt i  form av poeng i flere av kampene. Glåmdølene tapte 0-1 for Mjøndalen i forrige serierunde.

HamKam kommer fra et uavgjortresultat mot Nest-Sotra, i det som etterhvert ble en merkelig kamp. HamKam hadde ballinnehavet og styrte det meste på banen, men det var Nest-Sotra som scoret først da de fikk straffe midt i den andre omgangen. HamKam svarte på overtid da Petter Vaagan Moen banket inn straffesparket som sørget for poengdeling.

Kongsvinger - HamKam
16.mai kl.18.00

PS! Det er ventet mye kø utenfor bortefeltet i morgen, så vi anbefaler alle å kjøpe billett på forhånd her: https://kil.ticketco.events/no/nb/e/runde_8_kil__hamkam
Briskebybanden har satt opp buss til kampen - sjekk Bandens sider på facebook for påmelding.

Annonse fra Obos-ligaen: