- Landslaget gjør meg bedre

Markus Solbakken er tilbake fra landslagssamlingen i Portugal og ser frem til å møte Viking på søndag.

Annonse:

Markus Solbakken har nettopp kommet hjem fra landslagssamling i Portugal. I Portugal fikk Markus spille fra start i kampene mot Portugal og Japan, mens han kom inn og spilte den siste halvtimen i midtkampen mot Tsjekkia, som endte uavgjort 1-1. I 3-0 tapet mot Portugal ble det 70 spilleminutter på unggutten fra Hamar.

I den siste kampen mot Japan spilte Markus samfulle nitti minutter når Norge vant 2-1 etter scoringer av Filip Møller Delaveris (Odds BK).

Vi snakket med Markus etter den første treningen med a-laget etter hjemkomsten, og den sentrale midtbanespilleren forteller om et fint og lærerrikt opphold i Portugal.

- På disse samlingene møter jeg jo lagkamerater jeg ikke trener like ofte med, samtidig som de er av de beste i landet på samme alder. Jeg trives veldig godt på landslaget, hvor jeg også spiller mot de beste spillerne på min alder internasjonalt, forteller Wang-eleven Markus Solbakken.

På disse aldersbestemte landssamlingene går det jo stort sett i ett med treninger og kamper. Vi spurte Markus hva han gjorde timene utenfor banen.

- Med kun en dag mellom kampene er det naturligvis viktig med god restitusjon og dermed viktig å slappe av, få en god natts søvn og ikke minst riktig næringsinntak. Jeg får også litt tid til å være sosial med lagkameratene og da tyr vi ofte til playstation.

Med spilletid i alle tre kampene, hvor to av dem er med start, er det jo interessant å høre hvordan du følte det gikk selv?

- Jeg følte at kampene gikk fint for min egen del, og jeg fikk gode tilbakemeldinger fra trenerne. Nå gjelder det å bruke dette til å utvikle meg videre, fortsetter en stolt Markus.

Tilbake til hverdagen på Hamar og en tøff bortekamp mot Viking står for tur. Er du klar for å kjempe om tre nye poeng på SR-Bank Arena?

- Jeg er kjempeklar og gleder meg til nok en tøff utfordring for laget og meg. Viking er et godt fotballag, men jeg er sikker på at med riktig innstilling fra start av er vi et minst like godt fotballag som dem, så det er absolutt mulig å ta med seg poeng hjem til Hamar.

Hva skal til for å ta med seg alle tre poengene hjem, Markus?

- Som jeg nevnte tidligere så gjelder det å ha riktig innstilling til kampen og ha tro på egne ferdigheter. Hvis alt dette ligger i bunn har vi store muligheter til å få med oss noe hjem fra Stavanger, avslutter unggutten.

Vi gratulerer Markus med nok en god landslagssamling og gleder oss til å se ham i aksjon med grønt&hvitt igjen.

Markus Solbakken

  • Født: 25. juli 2000

  • Hjemby: Hamar

  • Kamper for HamKam: 46

  • Kamper for aldersbestemte landslag: 12

Annonse fra Eliteserien: