Poengdeling hjemme mot Levanger

Det ble poengdeling hjemme mot Levanger etter å ha ledet 2-0.

HamKam - Levanger 2-2 (1-0);

Den 24. serierunden spilles hjemme mot bunnplasserte Levanger. Bortelaget Levanger kommer til oppgjøret på 23. plass med 13. poeng. HamKam ligger på en tiende plass med sine 29 poeng. Våroppgjøret endte som de fleste husker med 4-3 tap etter en kamp som bølget frem og tilbake.

HamKam tapte 3-2 borte mot Strømmen i forrige serierunde mens Levanger kommer fra et 0-1 tap på hjemmebane mot Nest Sotra.

Simen Bolkan Nordli som opprinnelig sto i startoppstillingen skadet seg på oppvarmingen og Tobias Gran kom dermed inn og spiller sin første kamp fra start. Xander Houtkoop spiller også sin første kamp fra start mot Levanger i dag.

1 min: Vi er i gang på Briskeby.

7 min: HamKam startet oppgjøret best de første fem og satte ordentlig trykk fra start av. Levanger har fått et par dødballsitusjoner nå de siste to minuttene.

15 min: Første kvarteret unnagjort. Ingen store sjanser å skrive om. HamKam styrer oppgjøret.

21 min: Kjempesjanse til HamKam. Kveldens første sjanse er gedigen. HamKam ruller opp. Først på venstre også over på høyresiden. Truls Jevne Hagen får til slutt slått et presist innlegg som finner pannebrasken til Levanger-gutten, Ivar Sollie Rønning som header like utenfor nærmeste stolpe. Nærmere 1-0 kommer du ikke.

24 min: MÅÅÅL! Tobias Gran scorer i sin debut fra start. Flott gjort av Nicholas Mickelson i forkant som runder høyrebacken, setter fart inn i feltet og finner Tobias som bredsider inn 1-0 ledelse.

26 min: Ivar kommer til nok en god mulighet, men holdet blir litt skrått og Faye Lund redder enkelt.

30 min: Ti gode HamKam-minutter nå. Lønstad Onsrud setter fra fra egen seksten. Finner Tobias på venstrekanten etter å ha forsert 40 meter uten press. Tobias prøver å finne Ivar og ball to blir liggende ved straffemerket. En Levanger-stopper får klarert, men via skotuppen til Kristian som fortsatt er på hugget. Ballen holder på å lure seg inn i lengste kryss i en fin bue, men unggutten i Levanger-buret er med på notene.

32 min: Ny stor sjanse til hjemmelaget. Abu er plutselig helt fri inne i sekstenmeter. Prøver et skudd. Skuddet er bra, men nok en gang redder Faye Lund.

35 min: Levanger kommer til sitt første skudd for kampen. Skuddet er fra 23 meter og går en meter utenfor stolpen til Lukasz som hadde full kontroll.

38 min: Jo Sondre Aas får muligheten til å avslutte på helvolley fra 10 meter etter et innlegg fra høyresiden. Skuddet går derimot 8 meter over mål. Ufarlig.

39 min: Markus Solbakken får god tid til å fyre av et skudd fra tjue meter. Markus treffer bra, men markkryperen sniker seg to cm. på feil side av stolpen.

42 min: HamKam får frispark på utenfor hjørnet av sekstenmeteren og Truls Jevne Hagen tar ansvar. Skuddet er veldig godt, en sniker seg millimetere over krysstanga.

45 min: Lagene går til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget etter at Tobias Gran sendte oss i ledelsen etter 24 minutter. Det er ingenting å si på at HamKam leder. Det burde derimot vært større sifre på hjemmeledelsen.

46 min: Vi er i gang igjen med andre omgang og HamKam har gjort et spillebytte. Ut går Abubakar Ibrahim. Han blir erstattet av Ole Erik Midtskogen.

49 min: Ivar Sollie Rønning har lyst på mål i dag. Foreløpig er ikke marginene på hans side. Dette ligner på hans største sjanse i første når Truls nok en gang slår et presist innlegg fra høyresiden og treffer hodet til Ivar igjen. Headingen går dessverre rett på keeper.

52 min: Ny god mulighet regissert av Truls Jevne Hagen. Nytt godt innlegg. Denne gangen er det Ole Erik Midtskogen som prøver seg på en heading. Sniker seg utenfor stolpen.

53 min: Levanger med sitt første spillebytte når Kasper Nissen erstatter Tadesse Zewdu.

55 min: Levanger kommer til et skudd. Går to meter over.

58 min: Ole Erik Midtskogen for gult kort.

63 min: Etter at Levanger tatt over litt styringa siste minuttene får HamKam en dødball ved midtbanen. Truls slår inn. Etter litt klabb og babb får til slutt Brotangen avsluttet med venstre, men skuddet sniker seg over tverrliggeren.

65 min: Levanger spiller seg til en god mulighet etter et kort slått hjørnespark. Skuddet fra 19 meter er hardt og kan fort styres inn. Heldigvis går den ut til femmeter.

68 min: Rubén Alegre stiger høyt tilværs etter et godt slått hjørnespark fra Xander Houtkoop. Dessverre går headingen noen centimeter for høyt.

71 min: MÅÅL!! Ole Erik Midtskogen bredsider inn 2-0 ledelse. Nok en gang assistert av Nicholas Mickelson som nok en gang kommer seg fint inn i feltet og spiller uselvisk til medspiller.

72 min: Solomon Duah erstatter  en skadet Adria Mateo Lopez.

73 min: Gult kort til Hampus Holmgren.

78 min: Peder Nersveen kommer inn for Xander Houtkoop som har lagt ned mange meter på kunstgresset i dag.

78 min: MÅL! Levanger reduserer til 2-1 etter mål av innbytter, Solomon Duah.

82 min: MÅL! Levanger har utliknet.. To sjanser på rappen og på den siste scorer Simen Sandmæl.

83 min: Isac Lidberg erstatter Tobias Gran.

89 min: Isac Lidberg kommer til en god mulighet når han blir spilt gjennom av Ivar. Skuddet er godt, men Faye Lund redder enkelt.

90+5 min: Der er kampen over. Den ender 2-2 etter mål av Tobias Gran og Ole Erik Midtskogen for hjemmelaget. HamKam kjørte store deler av kampen, men slipper inn to billige mål på tampen. Kun sekunder før dommeren blåser av får Peder Nersveen og Kristian Lønstad Onsrud hver sin mulighet, men Faye Lund redder den første. På returen skyter Onsrud kun centimetere utenfor stolpen.2-2, slutt.

OBOS-ligaen, serierunde 24

• Briskeby stadion, 1248 tilskuere

• HamKam - Levanger 2-2 (1-0)

• Scoringer: 1-0 Tobias Gran (24`), 2-0 Ole Erik Midtskogen (71`), 2-1 Solomon Duah (78`), 2-2 Simen Sandmæl (82`)

• Avslutninger: 15-6

• Avslutninger på mål: 8-3

• Dommer: Christian Moen, Løvenstad

• Gult kort: Ole Erik Midtskogen (HamKam), Hampus Holmgren (Levanger)

• HamKam (4-2-3-1); Lukasz Jarosinski - Truls Jevne Hagen, Lars Brotangen, Rubén Alegre Guerra, Nicholas Mickelson - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Abubakar Ibrahim, Tobias Gran, Xander Houtkoop - Ivar Sollie Rønning

• Innbyttere: Ole Erik Midtskogen for Abubakar Ibrahim (46 min.), Peder Nersveen for Xander Houtkoop (78 min.), Isac Lidberg for Tobias Gran (82 min.).

• Ubenyttede reserver: Marco Priis Jørgensen, Christian Dahle Borchgrevink, Jacob Egeris.