Mauseth: - Vi er imponerte

Jonny Mauseth (t.v) og Kåre Mauseth (t.h) har gått glipp av to hjemmekamper siden 1988. Nå er sesongen 2020 sikret med nok et sesongkort:

Annonse:

Jonny og Kåre Mauseth har vært på Briskeby og sett de fleste hjemmekampene siden de skaffet seg sesongkort for første gang. 

- Vi har hatt sesongkort på Briskeby siden 1988. Faktisk har vi kun gått glipp av to hjemmekamper denne perioden, da vi måtte velge konfirmasjon foran HamKam. Ellers har vi vært på alle hjemmekamper, og noen lengre bortekamper, forteller gutta fra Romedal.

Med en så lang historikk på Briskeby har dem samlet mange gode historier og opplevelser. Etter en kort tenkepause finner dem frem et par av høydepunktene de husker best.

- Synd vi ikke fikk reist til Alta, men opprykket i 2003 var stort. Generelt hele perioden med Ståle Solbakken, hvor HamKam blant annet kjempet i toppen hele 2004-sesongen var gøy, forteller Kåre Mauseth tankefullt.

- Å. Jeg husker Stig Krohn Håland sitt mål fra førti meter mot Ålesund i 2001, det må ha vært det fineste målet som er blitt scoret på Briskeby, skyter Jonny Mauseth inn fra sin fars venstre side.

Det er naturligvis også noen seiere som er større enn andre. Gjengangeren er lokaloppgjørene mot Kongsvinger.

- De beste seierene er de vi tar mot Kongsvinger. Den seieren som dukker opp først er 1-0 seieren i 2007 på Gjemselund etter mål av Truls Jevne Hagen. Ivar Rønningen sto til en soleklar tier på børsen. Opphentinga mot KIL på Gjemselund i 2011 kommer også høyt på lista. Lå under 3-1 og med to raske mål på tampen sikret vi uavgjort, 3-3. På 3-1 var vi faktisk inne på tanken om å reise hjem. Heldigvis ble vi stående på tretribunen, sier Jonny.

- Hva er det som gjør at dere er så trofaste mot HamKam?

- Vi er selvfølgelig glad i klubben og Briskeby. Vi er imponerte over HamKam. Vi ser alltid frem til kampene. Det er alltid spennende å følge HamKam, forteller gutta i kor.

De gleder seg til nok en sesong på Briskeby og har sikret seg sesongkort også i år, men de ser spesielt frem til en kamp.

- Serieåpningen mot Lillestrøm. Det blir gøy. Jeg håper vi kan klare å få 6-7000 tilskuere til serieåpningen. Det hadde vært artig, forteller Jonny før han tipper 1-0 seier. Hans far tror på flere mål og spår en 2-1 seier til hjemmelaget.

Gjør som Jonny og Kåre. Kjøp sesongkort på Briskeby!

Kjøp billett til serieåpningen mot Lillestrøm 05. april 2020 klokken 15.00 her!

Annonse fra Eliteserien: