Mjøndalen er neste motstander

De brune fra Nedre Eiker er verter i OBOS-ligaens 12.serierunde.

Vertene ble før denne sesongen sett på som en av utfordrerne til opprykket, og de brune har etter en mager start fått fart på maskineriet. Mjøndalen kommer fra tre strake seire mot Åsane, Sandnes Ulf og Strømmen, og er med det et lag i god form. Vegard Hansens menn ligger foreløpig på en 4.plass à poeng med Viking og Sogndal på 2. - og 3.plass.

På tabellen ligger de brune tre poeng foran oss med en målforskjell på 9-5, noe som betyr at ved en HamKam-seier passeres Mjøndalen enten på målforskjell eller alfabetisk.

Som målforskjellen viser er Mjøndalen gjerrige i det bakre leddet med kun 5 baklengsmål på 11 kamper så langt. Til gjengjeld har de ikke scoret så mange fremover i banen, men god defensiv struktur har gitt dem mange poeng.

I jakten på flere mål har hjemmelaget forsterket angrepet med Olivier Occean, en velkjent målscorer med et lass av erfaring fra høyt nivå. Som Mjøndalen selv melder på sine hjemmesider skal Occean skyte Mjøndalen til Eliteserien. Vi håper han venter med det til etter søndagen.

Historisk er det jevnt mellom HamKam og Mjøndalen. Siden 1991 har lagene 5 seire hver og spilt 2 uavgjorte kamper i 1.divisjon. 

HamKam kommer fra en god resultatrekke, og er i likhet med Mjøndalen et av formlagene. Alt ligger til rette for en god fotballkamp på Isachsen Stadion.

Annonse fra Obos-ligaen: