Mr. HamKam runder 90 år

Førstkommende søndag blir klubblegenden John L. Hansen 90 år. Fredag fikk han fortjent hyllest under 11-kaffen.

Ingen har mer inngående kunnskap om HamKam-historien og HamKam-sjela enn John L. Hansen.

- Det snakkes iblant om ulike klubblegender i HamKam, men det er ingen tvil om at du ER HamKam, slo tidligere formann Terje Kristiansen fast i sin hilsen til jubilanten.

- Jeg husker vårt første møte og da jeg så deg skride fram var jeg helt sikker på at du var byens ordfører, fortalte Anders Greve-Løberg, en annen av klubben formenn, før han la til: - På den tida var selveste John L. Hansen større enn ordfører Gundersen.

- Det er ingen person som har betydd mer for meg enn nettopp deg, slo tidligere toppscorer Stein Karlsen fast.

- Du gjorde at jeg slapp å reise til nord-Norge i mitt pliktår i Hæren, du sørget for at jeg fikk spille for HamKam og du sørget for at jeg fikk jobb i DnC, fortalte en beveget Karlsen.

Jubilanten kommenterte oppsummeringen til Karlsen slik:
- At du fikk spille for HamKam sørget du for sjøl.

I løpet av en drøy time med bursdagsfeiring, ledet av Finn Gubben Thorsen, fikk de frammøtte et tydelig og nyttig innblikk i hvordan HamKam startet, byggingen av Gressbana, klubbhusets betydning og nå savn og ikke minst betydningen HamKam hadde for både Briskebyen og etter hvert hele byen.

- Jeg håper jeg får oppleve at vi endelig får et eget klubbhus igjen, avsluttet John L. Hansen, som ble feiret med både kaffe og kake, klubbhymnen "Grønt er Gresset" og ikke minst Georg Larsens sangtekst «Vår kjære gudfar John fyller 90» - nydelig akkompagnert av Roger Synstad og Peter Mykleset.

Tore Johnstad, nyvalgt leder i Hamarkameratene hilste på vegne av klubben.

HamKam fotball føyer seg ydmykt inn i rekka med gratulanter - både med 90-årsdagen og ikke minst takke for alt han har betydd for klubben vår.

Her kan du se video fra feiringen:


Annonse fra Obos-ligaen: