Nest-Sotra med full kontroll

HamKam gikk på årets andre tap.

Nest-Sotra - HamKam 2-0: Kampen startet jevnt, og det var stillingskrig fra første spark på ballen. Det meste foregikk på midten uten at noen av lagene klarte å etablere spill.

Det skulle ta ti minutter før det ble farligheter. Hjemmelagets Haugsdal slo en pasning gjennom mot Mehnert, men spissen ble presset av Alegre i avslutningsøyeblikket. Minutter senere var det HamKams tur til å få en mulighet etter at Simen Bolkan Nordli ble felt 17 meter fra mål. Frisparket tok han selv, og det gikk rett i muren fra Ottestad-gutten, som ikke lenge etterpå måtte gi seg med skade.

Etterhvert som kampen fikk satt seg tok hjemmelaget mer initiativ, og fikk vasket frem nok en halvsjanse da et godt slått frispark ble headet like utenfor. Det så ut som Jarosinski hadde grei kontroll på den.

Kampens første store sjanse var det HamKam og Mendy som sto for. Spissen ble spilt alene gjennom, men avslutningen gikk rett på keeper. Mendy fikk en ny mulighet på returen, men satte ballen i tverrliggeren.

Markus Solbakken fikk også en mulighet til å teste skuddfoten like før pause, men ballen skled av foten i avslutningsøyeblikket.

På overtid i første omgang åpnet hjemmelaget scoringsballet. En corner ble slått inn på bakerste, der sto Jo Sondre Aas, som fikk heade ballen tilbake i feltet. Der dukket Sørensen opp og headet Nest-Sotra i føringen. Det var det siste som skjedde i den første omgangen.

Like etter hvilen kunne hjemmelaget juble på ny. Charles Ezeh var uheldig da ballen gikk via han og ut til Sørensen, som feilvendt fikk avslutte i nærmeste hjørne. I løpet av tre spilleminutter scoret altså hjemmelaget to ganger.

Etter scoringen fikk HamKam ha mer ball, men Nest-Sotra hadde stålkontroll. Finspillet var fraværende på den brune gressmatta i finværet på Sotra. Det gikk i lange baller, dueller og dødballer, noe som ikke passer HamKam veldig godt.

Det kom aldri noen sluttspurt, ei heller sjanser til å score mål. HamKams første og eneste hjørnespark kom etter 83 minutter. Headingen fra Midtskogen gikk 5 meter over mål. Det var det nærmeste HamKam kom en redusering før dommeren blåste av kampen.

 

Annonse fra Obos-ligaen: