Noen ganger er fotballen bare vakker

(HamKam Gatelaget - Lillestrøm 9-4): Alle idrettsutøvere drømmer om dager hvor alt stemmer. En slik dag fikk Gatelaget oppleve da laget sikret seg sine tre første seriepoeng, etter å ha slått gjestene fra Åråsen med 9-4. Jeg gjentar: 9-4.

Det er kanskje i overkant kjekt å påstå at det lå i kortene, men dersom det var Vår Herre som stokket onsdagens kortstokk, gjorde han det på en svært god måte.

Matchdagen startet på best tenkelig måte; sol fra skyfri himmel, Briskeby badet i vårsol og kamptroppen var - på papiret - solid.

Allerede en halv time før oppmøtetidspunktet var to av lagets solide klipper på plass, og da oppmøtetidspunktet faktisk ble passert, hadde antall Kamma-spillere økt til fire.

Nå skal jeg ile til og fortelle at dette på ingen måte er uvanlig. Da laget noen minutter senere ruslet inn i hjemmegarderoben, var antall spillere helt oppe i sju, og den siste halve timen før kampstart kom de tre som veldig ofte kommer, men som like ofte er noe forsinket. Og dermed var den solide kamptroppen på papiret, samlet i garderoben.

Våre gjester fra Lillestrøm gledet seg naturligvis til å spille på selveste Briskeby, men de ante jo neppe at nettopp denne dagen skulle det være komplett umulig å nekte hjemmelaget seriepoeng.

Første omgang var strålende for Kamma. Etter tre tap i serieåpningen, løsnet det endelig både framover og bakover. Grønnbuksene spilte fin angrepsfotball og scoret fem mål før pause!

I tillegg klarte HamKam, som i de tre første kampene hadde sluppet inn 31 mål, å holde nullen i en hel omgang. Det var knapt til å tro, og derfor helt naturlig at damene på Arbeideren høylydt og taktfast jublet for Kamma.

5-0 til Kamma ved pause!

Etter pause kom Lillestrøm langt bedre med i kamp. Omgangen endte 4-4, men da dommeren blåse for full tid hadde HamKam  like fullt vunnet 9-4.

Tre poeng i lomma på lagets første hjemmekamp på Briskeby.

I blant er fotball både vakker og morsom. Og plutselig virket alt så lett.

Å ta klubbens tre første seriepoeng tok nesten nøyaktig et år. 21. april 2017 trente laget for første gang. 120 treninger og tre seriekamper senere kom seieren vi alle har ventet på.

— Kai

Kjell i buret var såpass strålende at gjestene håpet han måtte ut med skade midt i andre omgang. Større kompliment er det ikke mulig å få fra motstanderlaget.

I forsvaret spilte Aleks sin klart beste kamp for året, mens Kim heroisk gjennomførte kampen til tross for at han åpenbart var febersjuk. Og da forsvarsspilleren bad om litt lenger pause i andre omgang, ble forespørselen nådeløst avvist av en poengjagende trener.

På midten herjet den smilende tomålscoreren Ahmed, mens hardtarbeidende Tommy rakk både kampstart med et nødskrik, taklet, driblet og scoret to.

Sindre og Morten hygget seg med ballen i beina, og viste at de og ballen er i ferd med å bli bestevenner. Og for å markere vennskapet, hælsparket Morten inn sin scoring for dagen. Det var så vakkert at Morten burde malt scoringen, rammet den inn og hengt den på veggen.

Lagets kaptein, Øyvind, har i hele år vært lagets motor. Til tross for det har lagets trener vært såpass freidig at han har ment at kapteinen bør løpe enda mer. Og for et svar han fikk mot Lillestrøm. I tillegg til å løpe mest, scoret Øyvind også tre ganger.

Og helt på topp jobbet Rebecka og Merete fantastisk. Begge løp til de nesten måtte kaste opp, før de fikk noen minutter på sidelinja. Og slik gjennomførte de begge kampen. Og begge smilte hver eneste gang de tømte seg for krefter.

Spillerne på HamKam Gatelaget vinner ulike kamper hver eneste uke, men det er noe helt spesielt å vinne fotballkamper. På slike solskinnsdager stemmer alt. Gjestene fra Åråsen var en gjeng med herlige spillere, Briskebymatta har ikke vært bedre på mange år, maten etter kampen var fortreffelig og dommeren var jaggu ganske god.

Takk til alle dere som bidro på banen og på tribunen!

HamKam stilte med følgende lag: Kjell, Alek, Kim, Ahmed, Sindre, Morten, Tommy, Øyvind, Rebecka og Merete.

Trener-Kai, som plutselig sitter litt tryggere i sjefstolen.