Norge G19 til EM etter en ellevill kamp

Wang-elevene, Simen Bolkan Nordli og Nicholas Mickelson fra start når Norge G19 slo Skottland G19 og sikret seg avansement til sommerens EM-sluttspill etter et ellevillt drama i Tyskland i kveld.

Skottland G19 - Norge G19 - 4-5 (0-2);

Utgangspunktet var klart - Norge måtte slå Skottland, mens Tyskland måtte ta poeng fra Nederland for at Norge skulle avansere til EM-sluttspill.

Det var Norge som tok ledelsen først. Erling Braut Håland som til daglig spiller i Molde setter først inn kampens første straffespark før han øker ledelsen til 2-0 til bortelaget rett før pausesignalet.

Andre omgangen gir virkelig valuta for tilskuerne som har tatt turen til Am Bruchbaum denne kvelden. Skottland G19 scorer fire mål før det er spilt tjue minutter av andre omgangen, ved Kerr McInroy, Glenn Middleton x2 og Jack Aitchison (på straffe).

Når det så som mørkest ut for Norge kom det en redusering ved innbytter Jens Petter Hauge (Bodø/Glimt) i det 82`minutt før nok en innbytter i Eman Markovic  gjør balanse i regnskapet kun to minutter senere.

Som kjent måtte Norge G19 vinne for å ha noen som helst sjanse for avansement. Rapportene fra den andre kampen var gode når Tyskland ledet hele 4-1 over Nederland.

Dommeren la til hele seks minutter, noe som ga Norge den tiden dem trengte. Inne i overtiden peker dommeren på straffemerket. Erling Braut Håland setter sin tredje for kvelden og sender Norge G19 til EM-sluttspill etter et vannvittig drama i Tyskland.

Vi gratulerer Norge G19 med et sterkt avansement i gruppe med sterke lag som Nederland, Tyskland og Skottland.

PS: Vi gratulerer også Norge G17 som også kvalifiserte seg til sommerens EM-sluttspill etter 3-0 seier over Hellas tidligere i dag. Vår egen Sander Eng Strand ble ubenyttet reserve.

Skottland G19 - Norge G19 - 4-5 (0-2)

• Siste gruppe kamp i EM-kvalikk, Stadio Am Bruchbaum

• Scoringer: 0-1 Erling Braut Håland, straffe (41`), 0-2 B. Håland (44`), 1-2 Kerr McInroy (50`), 2-2 Glenn Middleton (55`), 3-2 Jack Aitchison, straffe (61`), 4-2 Middleton (66`), 4-3 Jens Petter Hauge (82`), 4-4 Eman Markovic (84`), 4-5 B. Håland, straffe (90`).

• Gule kort: Aidan Wilson, Glenn Middleton, Lewis Ferguson (Skottland G19), Tobias Borchgrevink Børkeeiet, Tobias Hammer Svendsen, Simen Bolkan Nordli, Tord Johnsen Salte, Erling Braut Håland (Norge G19)

• Rødt kort: Aidan Wilson (90 min.)

• Norge G19 (5-2-3): Julian Faye Lund - Nicholas Mickelson, Tord Johnsen Salte, Tobias Borchgrevink Børkeeiet, Leo Skiri Østigård, John Kitolano - Hugo Vetlesen, Tobias Hammer Svendsen - Simen Bolkan Nordli, Erling Braut Håland, Ola Brynhildsen

• Innbyttere: Eman Markovic for Simen Bolkan Nordli (61 min.), Jens Petter Hauge for Ola Brynhildsen (73 min.), Urik Tillung Fredriksen for Tobias Hammer Svendsen (79 min.).

• Ubenyttede reserver: Emil G. Ødegaard, Christian Dahle Borchgrevink, Adnan Hadzic, Abdul-Basit Agouda, Morten Renå Olsen, Martin Tangen Vinjor.