Poengdeling i serieåpningen

Ull/Kisa - HamKam 1-1: Foran rundt 400 HamKam-supportere gjorde HamKam en god serieåpning.

Kampen startet jevnt med mye spill på midten, men det var HamKam som kom til det første skuddet da Abu dro seg fint inn i banen og skjøt fra distanse.

HamKam tok etterhvert tak i kampen og fikk holde mye på ballen. Simen Bolkan Nordli sendte et skremmeskudd fra 18 meter ti minutter ut i omgangen, men Ull/Kisas sisteskanse hadde grei kontroll.

Kampens første store sjanse sto Kristian Lønstad Onsrud for. Gjøvik-gutten dro seg flott forbi flere mann før han avsluttet alene med keeper, men ballen gikk over.

HamKam fortsatte å spille godt, og igjen fikk Simen Bolkan Nordli avslutte fra god posisjon, men skuddet mistet kraften via en Kisa-forsvarer og trillet enkelt inn til keeper.

Kampens andre store sjanse kom etter en corner fra Petter Vaagan Moen like før pause. Ivar Sollie Rønning ruvet høyest, men hodestøtet gikk like over høyre kryss. Det ble ikke flere sjanser i den første omgangen og lagene gikk til pause på stillingen 0-0, et resultat hjemmelaget nok var mest fornøyd med.

Hjemmelaget hadde åpenbart fått en god peptalk av Vegard Skogheim i pausen, for de gule og grønne styrte banespillet og kom til flere farligheter i minuttene etter hvilen.

Ull/Kisa var nære bare få minutter ut i omgangen da Ull/Kisa fikk avsluttet fra kort hold på mål, men Jarosinski vartet opp med en kjemperedning.

HamKam jobbet seg deretter mer og mer inn i kampen og fikk flyttet opp spillet. En time ut i oppgjøret kom dagens første scoring. Kristian Lønstad Onsrud mottok ballen innenfor Ull/Kisas sekstenmeter før han dro avgårde skuddet rett i nota til halve stadions store jubel.

Gleden ble kortvarig, for fem minutter senere var utligningen et faktum. Ull/Kisa fikk tråkle seg litt for enkelt gjennom på høyrekanten og fikk til slutt overlistet en god Jarosinski i HamKam-buret fra kort hold. Nicolay Solberg fikk æren av å sette inn sesongens første mål for hjemmelaget.

Like etter var HamKam nære ved å svare da Dønnum spilte ut til Abu i Ull/Kisas sekstenmeter , men skuddet ble blokkert i siste liten.

Aron Dønnum var selv nære på frispark kvarteret før slutt, men Ull/Kisas sisteskanse var oppe i krysset og fikk fingertuppene på ballen.

Ull/Kisa var farlige på overganger gjennom hele omgangen og fikk noen muligheter mot slutten da HamKam sto høyt og presset for scoring, men forsvaret og Lukasz Jarosinski holdt unna og sikret dermed ett poeng på en vanskelig bortebane.