Poengdeling mot Tromsdalen

Vårsesongen er over og lagene tar en kort sommerpause. Her kan du se kampfakta fra dagens hjemmekamp mot Tromsdalen.

HamKam - Tromsdalen 0-0 (0-0);

Før dagens kamp kom HamKam til oppgjøret med tre strake serietap hvor dem har spilt god fotball til tross for mangel på gode resultater. Bortelaget har på sin side fire strake trepoengere før vårsesongens siste serierunde - før OBOS-lagene tar en liten sommerpause. Før kampstart var Tromsdalen på en meget sterk sjetteplass på tabellen med sine 21 poeng og HamKam på tolvteplass med 16 poeng.

14 min: Orri Sigurdur Omarsson blir behandlet etter å ha blitt truffet i hodet etter et Tromsdalen-frispark fra tjue meter. LIte hendelser å melde om fra Briskeby det første kvarteret.

20 min: Kristian Lønstad Onsrud får kampens første sjanse når han får headet et godt innlegg fra høyresiden av Truls Jevne Hagen. Ikke mange cenitmeterne utenfor stolpen.

27 min: Tromsdalen kommer på en skummel overgang hvor det plutselig er helt åpent på høyresiden av midtforsvaret til hjemmelaget. Heldigvis for HamKam blir pasningen gjennom upresis fra Tromsdalen-spilleren og Marco Priis Jørgensen kommer fint ut og avverger situasjonen.

44 min: Kristian Lønstad Onsrud får nok en mulighet når han får tid og rom fra tjue meter. Skuddet er godt og hardt, men sniker seg 1 centimeter over tverrliggeren til Marius Berntzen i Tromsdalen-buret.

45 min: Lagene går til pause på stilingen 0-0 etter en lite hendelsesrik førsteomgang hvor headingen til Onsrud var det nærmeste begge lagene var målet.

46 min: HamKam gjør to spillebytter i pausen når Lars Brotangen og Petter Vaagan Moen erstatter Orri Sigurdur Omarsson og Abubakar Ibrahim.

48 min: En frisk start på andre omgang når Kristian Lønstad Onsrud setter fart fremover og spiller ut til Aron Dønnum på høyresiden. Unggutten fra Eidsvold skjærer innover og skyter. Skuddet sklir dessverre av venstrefoten og går ut til femmeter.

50 min: Peder Nersveen får vist frem skuddfoten. Han curler ballen mot lengste kryss. Dessverre sniker avslutningen seg like utenfor krysstolpen fra ca. tretti meter.

55 min: Kjempefrispark av Simen Bolkan Nordli. HamKam får sjansen fra tjue meter når Onsrud blir felt. Det er et godt lege for venstrefot, men unggutten fra Ottestad lurer alle og avslutter flott. Skuddet treffer dessverre krysstanga og ut, hvor Onsrud mottar ballen og avslutter på ny. Denne sniker seg utenfor stolpen, og Tromsdalen kan puste lettet ut.

59 min: Flott spill av HamKam. Først spiller Markus Solbakken til Kristian som er ledig i melliomrommet, Gjøvik-gutten slår flott gjennom til Petter Vaagan Moen som kommer i stor fart på venstresiden. Fra skrått hold fyrer han til og keeper må slå den ut til corner. Kjempesjanse.

67 min: HamKam har startet andre omgangen strålende og trykker Tromsdalen godt tilbake på egen banehalvdel. Det gir foreløpig kun frukter i målsjanser, men nok en gang nære å ta ledelsen. Kristian Lønstad Onsrud får nok en sjanse etter å ha blitt spilt opp av Markus. Vender om og skyter fra 17 meter. Markkryperen sniker seg utenfor stolpen - nok en gang.

74 min: Markus Solbakken kliner til på helvolley fra tjue meter på nedfallsfrukten etter et hjørnespark. Ballen går like over tverrliggeren.

78 min: Peder Nersveen er nære på å knalle et frispark fra tredve meter i mål etter et flatt og hardt skudd som keeper holder på å miste i eget bur. Tromsdalen-keeperen er heldig og ballen triller ut til hjørnespark som kaptein Jacob Egeris er nære på å heade i kassa. Nok en gang sniker avslutningen seg over tverrliggeren.

83 min; HamKam med mange store muligheter til å ta ledelsen i denne andre omgangen. Denne gangen er det SImen Bolkan Nordli som får avsluttet fra kort hold etter et innøvd frisparktrekk. Truls slår til Petter som flikker videre til Aron. Aron finner Simen som prøver å curle ballen i lengste med venstrefoten. Avslutningen går dessverre et par meter utenfor. Sekunder etter blir Aron Dønnum erstattet av Ivar Sollie Rønning.

89 min: Markus Solbakken kåres til kampens beste spiller av en lokal jury på Briskeby foran 1405 tilskuere, Vi takker alle 1405 for fremmøtte og ønsker god ferie, så ses vi til høsten. Men, før det fortjener hjemmelaget et seiersmål.

90 min: Kampen ender med poengdeling 0-0 på Briskeby. Etter en laber forestilling i første omgangen øker underholdningsverdien i andre omgang hvor HamKam styrer hele omgangen og pøser på med målsjanser. Dessverre vil det seg ikke foran Marius Berntzen i Tromsdalen-buret som forøvrig gjør et par gode redninger som gjør at Tromsdalen får med seg ett poeng fra denne kampen.

Neste kamp spilles søndag 22. juli klokken 18.00 på Fosshaugane Campus når vi skal gjeste Sogndal.