Seier over Ridabu

Sesongens tredje strafferedning for Hippe Fagereng - og flott HamKam spill varmet på Briskeby mandag kveld.

HamKam 2 - Ridabu 5-0 (2-0);

Det ble stortsett spill én vei på Briskeby mandag kveld. HamKam-rekruttene fikk mye balltrening når dem fikk mulighet til å trille mye ball mot Ridabu i sesongens niende serierunde. Det skulle likevel ta litt tid før de store sjansene kom. Men, når Johnny Buduson først fikk sjansen så satt den bak en sjanseløs Stefan Wattum i Ridabu-målet. Anders Jevne Hagen spiller Johnny fint alene med keeper hvor sistnevnte er iskald og triller den i mål.

Se bildegalleri og kampfakta lenger ned i saken.

Ti minutter før pause felles Jacob Spencer inne i sekstenmeteren og dommer Jan Birger Hammerdal peker på straffemerket uten å nøle. Ridabu sin nummer ti, Mikkel Brandsnes står klar. Som tredjemann denne sesongen blir han vitne til at Andreas Hippe Fagereng kaster seg kjapt til riktig side og holder ballen fast. En sterk prestasjon av unggutten fra Moelv.

HamKam fortsatte å trille ball og skaper noen farligheter både før og etter straffesparket, men avslutningene blåses enten utenfor eller et godt stykke over tverrliggeren.

Men, når Nicholas Mickelson får ballen og forserer forbi fire-fem Ridabu-spillere og til slutt kun har keeperen igjen er det ingen tvil. Unggutten fra Ottestad som ikke er kjent for å være noen goalgetter ser ut til å aldri ha gjort annet når han øker ledelsen til 2-0 med fem minutter igjen å spille av første omgangen. Flott prestasjon av Nico.

De siste førtifem starter dermed med 2-0 på måltavla, noe som ikke skulle stå seg så veldig lenge når trener Stig Holmen endelig får uttelling på sitt ønske om et mål fra hjørnespark. Davod Arzani treffer pannebrasken til Lars Brotangen perfekt og sistnevnte header ballen klokkerent i nettaket og sørger for en trygg 3-0 ledelse.

Fra Brotangens mål og ut omgangen spilles det mye god fotball fra hjemmelaget. Noe som belønnes med et mål som er som tatt rett ut av læreboka. Anført av Bowi Mang på høyrekanten spilles det opptil flere vegger ute på høyresiden før nevnte Bowi slår et hardt, presist og flatt innlegg som Johnny Buduson møter helt perfekt inne i feltet. Oslo-gutten kan rett og slett ikke bomme og setter den kontrollert i hjørnet. Der gikk det rett og slett så fort at bortelaget hang ikke med.

Det skapes flere gode muligheter til å pynte ytterligere på resultatet også de siste tjuefem minuttene. Uttelling ble det ikke før siste spark på ballen. Til Holmens store glede ble det scoret på nok et hjørnespark hvor Buduson får stusset ballen videre til Brotangen som også får æren av å sette inn sitt andre for kvelden.

Dermed vinner HamKam-rekruttene meget fortjent 5-0 på hjemmebane mot Ridabu. Vi takker Ridabu for kampen og ønsker lykke til videre med sesongen.

4. divisjon avdeling 2, serierunde 9

• Briskeby, 52 tilskuere

• HamKam 2 - Ridabu 5-0 (2-0)

• Scoringer: 1-0 Johnny Buduson (16`), 2-0 Nicholas Mickelson (40`), 3-0 Lars Brotangen (48`), 4-0 Johnny Buduson (65`), 5-0 Lars Brotangen (90`)

• Avslutninger: 21-4

• Avslutninger på mål: 12-1

• Dommer: Jan Birger Hammerland, Roterud IL

• Gult kort: Esten Grini (HamKam 2), Jon Rømmen, Mikkel Brandsnes (Ridabu)

• Rødt kort: Ingen.

• HamKam (4-4-2); Andreas Hippe Fagereng - Nicholas Mickelson, Patrick Alfei Sæbø, Lars Brotangen, Davod Arzani - Jørgen Holmlund, Luca Taouss Sveen, Sander Eng Strand, Anders Jevne Hagen - Jarmund Øyen Kvernstuen, Johnny Buduson

• Innbyttere: Bowi Mang for Anders Jevne Hagen (46 min.), Fredrik Liberg Berg for Nicholas Mickelson (46 min.), Mads Miguel Nylende for Jørgen Holmlund (61 min.), Henrik Thorkildsen for Jarmund Øyen Kvernstuen (61 min.), Esten Grini for Sander Eng Strand (68 min.).

• Ubenyttede reserver: Ådne Midtskogen.