Tre poeng mot Kjelsås

Skrevet: Lørdag 26. Aug 2017

HamKam - Kjelsås 2-1: Gode temperatur, sol og et HamKam i form lokket 942 tilskuere til Briskeby i dag.

De oppmøtte måtte ikke vente lenge før dagens første satt i mål. Ole Erik Midtskogen steg til værs etter kun to minutter og stanget HamKam i ledelsen. HamKam fortsatte å ha ball og presset til tider Kjelsås langt tilbake i banen. Markus Naglestad var frempå ved et par anledninger, men Kjelsås fikk beinet ballen unna før det ble farlig. 

Etter et kvarter var Simen Bolkan Nordli milimetere unna å doble ledelsen da hodestøtet til unggutten traff tverrliggeren etter et godt innlegg. Kjelsås var heldige som hang med på det tidpunktet i kampen. HamKam hadde mye ball i laget, men da Kjelsås vant ballen var de raske fremover og prøvde å utfordre HamKam-forsvaret med 'Flo-pasninger', men stopperparet og Jarosinski holdt unna det som kom før det ble farlig.

HamKam hadde grei kontroll og holdt ledelsen inn til pause.

Etter hvilen satte bortelaget inn et ekstra gir og ble mer med i banespillet. Kjelsås hadde en tydelig kampplan og gikk for utlikning. Kjelsås' bakre rekker holdt ballen i laget frem til de blå hadde kommet seg inn i HamKams sekstenmeter før den lange pasningen ble slått. Dette resulterte i flere cornere og gode muligheter for de blå og hvite fra Oslos tak, men likevel var det HamKam som skapte den neste store sjansen. Ivar Sollie Rønning kom inn fra høyre og fikk sendt avgårde en god avslutning langs bakken, men Kjelsås-keeper Sivertsen var lynraskt nede og reddet forsøket. En god inngripen fra Kjelsås' sisteskanse.

Etter en drøy time ble det stille på Briskeby da bortelagets Sivert Solli fikk lade kanonen fra 18 meter. Midtbanespilleren fikk stjernetreff og klinket inn utlikningen via stolpen og i mål. Lukasz Jarosinski var sjanseløs. Likevel var det ikke grunn til å deppe lenge, for kun to minutter senere smalt det i andre enden av banen. Jacob Egeris ladet kanonen fra 25 meter og limte ballen i høyre kryss! HamKam var tilbake i ledelsen igjen.

Etterhvert som omgangen nærmet seg slutten pumpet Kjelsås ballen inn i offensiv sone, men klarte ikke å skape det helt store. I stedet fikk HamKam muligheten da Håvard Dalseth gjorde en flott jobb da han dro av to mann på venstresiden før han la et perfekt innlegg på pannebrasken til Sollie Rønning, men Kjelsås-keeper Sivertsen vartet nok en gang opp med en kjemperedning.

Kampen levde til siste slutt og mange satt på setekanten da klokka nærmet seg 90 spilte minutter. Bortelaget lempet ballen inn da de fikk muligheten og fikk flere dødballer i gunstig posisjon. Kjelsås var nære utlikning på overtid, men Ruben Alegre fikk avverget i siste liten og sikret dermed tre nye poeng for HamKam!

HamKam stilte med følgende lag: Jarosinski - Nico, Yabre, Alegre, Rise - Hagen, Solbakken (Dalseth 72') - Bolkan Nordli (Egeris 46'), Sollie Rønning, Midtskogen - Naglestad (Beugrè 90')

 

 

Pos S +/- P
1 HamKam 26 38 65
2 Raufoss 26 25 47
3 Asker 26 14 47
4 Alta 26 18 46
5 Skeid Fotball 26 15 44
6 Grorud 26 -6 37
7 KFUM 26 4 34
8 Kjelsås 26 -6 34
9 Bærum 26 2 33
10 Nybergsund IL Trysil 26 -6 31
11 Vålerenga 2 26 -24 27
12 Finnsnes 26 -19 22
13 Brumunddal 26 -25 22
14 Follo 26 -30 22
Designet og utviklet av Innit AS Hamar