Snuoperasjon av Norge G19

Norge G19 snudde kampen fra 1-2 til 3-2 på overtid etter først å ha tatt ledelsen tidlig i første omgang.

Norge G19 tok en viktig seier i den andre gruppespillskampen i EM-G19 2018.

Etter først å ha tatt ledelsen ved Bodø/Glimt-spiller, Jens Petter Hauge etter elleve minutter tar Finland fullstendig over kampen.

Like før kampuret bikket halvtimen fikk Finland en meget fortjent utlikning når Finnene fikk et korrekt tildelt straffespark når Christian Dahle Borchgrevink er litt for ivrig og feller Eetu Vertainen. Samme mann skulle også sette inn straffesparket bak en utspilt Julian Faye Lund i Norge-buret.

FInland med god start på andreomgangen.

Vertsnasjonen eide fortsatt kampen når andre omgangen tok til, og tok fortjent ledelsen kun åtte minutter ut i omgangen når Ajax-spiller, Saku Ylätupa kommer alene med Faye Lund. Den finske unggutten er sikkerheten selv og runder Levanger-keeperen og setter ballen i det tomme buret og sender hjemmelaget fortjent i føringen.

Det ble en tam og sjansefattig midtperiode av andre omgang før bortelaget våknet mot slutten.

Borchgrevink i fokus.

Med ti minutter igjen på uret og med Simen Bolkan Nordli og Erik Botheim byttet inn for Norge ble det endelig satt et voldsomt press mot hjemmelaget. I tillegg til en stor og fysisk Rosenborg-spiss i nevnte Botheim flyttet de opp midtstopperen Leo Skiri Østigård og slo lange baller hvor disse to og Erling Braut Håland gikk i duellene.

Dette ga resultater når Erik Botheim flott header inn utlikningen i det kampen runder nitti spilte minutter etter et godt innlegg fra Borchgrevink som virkelig fikk markert seg positivt på overtid.

For Vålerenga-gutten, Christian Dahle Borchgrevink ble dette en berg & dalbane kamp hvor han først er uheldig og lager straffespark til Finland, før han får målgivende til Botheim på utlikningen, før han til slutt blir matchvinner i det 92` minutt.

Det avgjørende målet kom etter klabb og babb inne i feltet etter en god dødball fra Hugo Vetlesen. Til slutt lå ballen i føttene til Oslo-gutten som banket ballen i buret bak en utspilt, finsk keeper.

Simen Bolkan Nordli fikk de siste 25 minuttene av ordinær tid og var med på å skape uroligheter i det finske forsvaret. I tillegg skaffet han et frispark i farlig posisjon like før overtiden tok til. Vår andre representant i mesterskapet, Nicholas Mickelson, ble sittende på benken gjennom samfulle nitti minutter.

VI gratulerer ungguttene med en sterk snuoperasjon!

Finland G19 - Norge G19 - 2-3 (1-1)

Norge G19 (4-3-2-1); Julian Faye Lund - Christian Dahle Borchgrevink, Tord Johnsen Salte, Leo Skiri Østigård, John Kitolano - Hugo Vetlesen, Tobias Børkeeiet, Tobias Christensen - Eman Markovic, Jens Petter Hauge - Erling Braut Håland

Innbyttere: Simen Bolkan Nordli for Eman Markovic (64 min.), Erik Botheim for Jens Petter Hauge (73 min.), Ola Brynhildsen for Hugo Vetlesen (90 min.).

Scoringer: 0-1 Jens Petter Hauge (11`), 1-1 Eetu Vertainen -straffe (29`), 2-1 Saku Ylätupa (53`), 2-2 Erik Botheim (90`), 2-3 Christian Dahle Borchgrevink (90`+2).