Sommerens vakreste eventyr - uten tvil!

Sommer og sol i Kristiansand, 15 gatelag samlet i tre døgn, makrell-fotball på Sør Arena og HamKam fryktelig nære å slå ut turneringsvinneren FFK i kvartfinalen. Landsturneringa er det vakreste kapitlet i HamKam Gatelagets historie.

11 strålende opplagets spillere og tre nesten like opplagte ledere dundret ned til Kristiansand og sommerens store høydepunkt mandag morgen. Hver sommer møtes de aller fleste gatelagene - denne gangen 15 ulike klubber - til fotball, opplevelser, sosialt samvær og fellesskap.

Med Start som arrangør - i vakkert sommervær - kunne det ikke bli annet enn suksess. Og laget fra Briskeby'n skaffet seg enda flere og gode fotballvenner.

Puljespillet fortalte at vegen fram til en kvartfinale kunne bli tøff. Etter møtene med Fredrikstad (0-2) og Sandefjord (0-3), stod grønnbuksene med null poeng etter to kamper i puljespillet, og drømmen om kvartfinale hang i en syltynn tråd. Kun seier var godt nok mot både Lillestrøm og nykommeren Jerv.

Seier og tre poeng i 2-1-seieren mot LSK (Ahmed to mål) var hva Kamma trengte, og selv om Hamar-laget kun vant 1-0 over Jerv (Tommy matchvinner), var det nok til å bli nest beste treer - og dermed knep vi den siste plassen i kvartfinalene.

Den beskjeden koste hele HamKam-laget seg med under festmiddagen tirsdag kveld. Ikke en gang nyheten om et nytt møte med Fredrikstad satte noen demper på verken matlyst eller kampglød. Laget fra Plankebyen har vi aldri tidligere slått, men i en kvartfinale kan naturligvis alt skje.

Og jaggu var det nære at Kamma detonerte ei stor cupbombe. Jørgen headet Kamma i tet før pause, før FFK utliknet like etter i en tett og intens fotballkamp.

Ingen av lagene klarte å avgjøre i løpet av ordinær tid, og dermed måtte et tydelig stresset FFK ut i sudden death mot gutta og jentene fra Hamar.

Dessverre falt avgjørelsen tidlig i spilleforlengelsen, men de -  for anledningen -helgrønne høstet mange og fortjente lovord fra de øvrige lagene. Framgangen til Kamma har vært betydelig, og vi noterer at FFK, som vant turneringen til slutt, måtte slite seg til en seier mot HamKam. Vi legger også til at Sandefjord, det andre kanonlaget i pulja vår, også spilte seg helt fram til finalen.

Og for virkelig å sette ting i perspektiv, nevner vi at forrige gang HamKam møtte Sandefjord, senhøsten 2017, tapte Kamma 31-1 (!!!!). Nå tapte vi kun 3-0. Det er fin progresjon, selv om varigheten på omgangen er tre ganger så lang i en ordinær kamp.

Sportslig vokste HamKam seg sterkere utover turneringen og viste at vi under akkurat disse dagene er av landets åtte beste lag. Det er vi veldig stolte av!

Minst like herlig er det å reise på tur med denne gjengen. Det er en fantastisk ydmyk, takknemlig, lojal og morsom gjeng med Kamma-spillere. Lillebjørn Nilsen synger om den snilleste gutten på sovesal 1. HamKam-spillerne viser at de både er de snilleste og stolteste HamKam-ambassadørene klubben har, enten det er som gjester i Dyreparken, under grillkvelden på Bystranda, som gjester på hotellrommet, under selve turneringen, overfor motspillere, medspillere og dommere, under festmiddagen eller etter både seier og tap.

Det er genuin glede over å spille på lag med hverandre, kle på seg Kamma-drakta, høre på Kjell sin hjemmebrente CD med 13 Kamma-sanger på bilturen til Kristiansand og oppleve alle gleder fotballen og fellesskapet gir. Og så blir de fleste av oss både litt høyere og en anelse mørkere når også de andre lagene ser at Kamma-gjengen jobber hardt og ærlig. Vi liker å høre at vår framgang og vårt samhold blir langt merke til.

Disse strålte og slet i Kamma-trøya tirsdag og onsdag i Kristiansand: Toyi, Alex, Kjell, Tommy, Ahmed, Kim, Øyvind, Morten, Rebecka, Jørgen og Daffi. undt denne gjengen smilte både Malin og Robert tre dager i strekk.

Vi som ledere adopterer gjerne favoritt-uttrykket Tommy brukte helt fra gjengen dro mandag morgen, til han smilende ble sluppet av bussen onsdag kveld tilbake i Hamar; Luksus!

Jeg har vært på noen turneringen gjennom et langt fotballiv. Turen til Kristiansand er i ordenes samtlige betydninger den klart vakreste og varmeste av alle jeg har opplevd.

Tusen takk for turen, HamKam Gatelaget!

Vi ses på trening fredag klokka 12.00. Skal vi noen gang slå Fredrikstad er det nemlig kun en ting om funker: mer trening.

Trener-Kai

Annonse fra Obos-ligaen: