Start er neste motstander

Onsdag klokken 18.30 er det klart for fjerde runde i NM på Sør Arena.

Samtidig som vi tapte bortekampen mot Mjøndalen knepent 2-1 tok det nyopprykkede eliteserielaget fra Kristiansand i mot Strømsgodset på Sparebanken Sør Arena. Det ble en duell mellom to lag hvor begge hadde ny trener på sidelinjen. Det var Kjetil Rekdals menn som kom best ut når evigunge Espen Børufsen blåser inn ledelsen før kampen er tjue minutter gammel. Rett etter pause er det Bjørn Petter Ingebretsen på motsatt benk som kan juble når tidligere HamKam-spiller, Marcus Pedersen scorer et flott mål etter en aldeles vidunderlig gjennombruddpasning av Tokmac Nguen.

Dermed kommer Start fra poengdeling i Kjetil Rekdal sin første kamp på sidelinjen. Nevnte Rekdal er foreløpig siste tilskudd i prosjektet "Start en drøm" som er satt i gang av en gjeng forretningsmenn fra Kristiansand. Tidligere denne sesongen har dem og sportssjef Tor Kristian Karlsen hentet inn spillere som Elliot Käck, Afeez Aremu, Kevin Kabran, Kasper Skaanes og Aron Sigurdarson, blant flere.  I tillegg hentet de inn en profilert trener i Mark Dempsey før sesongen som fikk sparken for en drøy måned siden, og som nå har takket ja til rollen som ny hovedtrener i Kongsvinger Toppfotball.

I starten av sesongen ble Start sine kamper stortsett målrike affærer hvor spesielt 1-6 tapet hjemme mot Vålerenga ble et stort nederlag for flaggskipet på Sørlandet. De senere rundene har spesielt antall baklengsmål godt betraktelig ned og dette er også noe en erfaren Kjetil Rekdal kommer til å fortsette å jobbe med.

Start har én seier, én uavgjort og tre tap de siste fem hjemmekampene på Sør Arena. HamKam på sin side har to seiere, null uavgjort og tre tap på sine fem seneste bortekamper i serie og cup. Siden 2000 har lagene møttes i Kristiansand 5 ganger. Der har Start kommet soleklart best fra det med sine fire seiere og kun én seier til HamKam.

Sist lagene møttes på Sør Arena var 15. april 2012 hvor Start tok hjem seieren 3-1. Gudmundur Kristjánssjon sendte først hjemmelaget i føringen rett etter pause, før Emil Dahle utliknet ti minutter senere. Solomon Owello sendte sørlendingene i ledelsen igjen med et kvarter igjen å spille før Mathias Vilhjálmsson fastsatte sluttresultatet til 3-1 fem minutter på overtid.

Start er videre til fjerde runde etter å ha slått Egersund 1-0 i Idrettsparken i Egersund. HamKam på sin side vant som kjent 1-0 hjemme mot fjorårets cupfinalist, Sarpsborg 08 etter mål av Johnny Buduson.

BriskebyBanden har satt opp buss og det er fortsatt igjen ledige seter. Gå inn på BriskebyBandens facebook-side og meld deg på!