Sterk borteseier i Sandnes

Sterk borteseier mot Sandnes Ulf i årets siste bortekamp. Dermed er det ingen teori igjen. HamKam berger plassen i OBOS. Neste helg kommer Ull/Kisa på besøk. Avspark klokken 13.00 på Briskeby.

Sandnes Ulf - HamKam 1-3 (0-1);

Nest siste serierunde står for tur. Tabellnaboene Sandnes Ulf (9) og HamKam (10) møtes i jakten på tre nye poeng. Våroppgjøret endte med poengdeling og 0-0 på resultattavla.

HamKam har tradisjonen tro et godt tak på dagens hjemmekamp. Sist gang HamKam besøkte Sandnes stadion vant gjestene 2-0 etter scoringer av Tore Andreas Gundersen og Pål Alexander Kirkevold.

1 min: Kampen er i gang på Sandnes stadion.

7 min: En rotete start på kampen med mye feilpasninger fra begge lag.

14 min: MÅL! 0-1. Ivar Sollie Rønning!! Simen Bolkan Nordli kommer seg fri på venstrekanten og slår flott inn. Ivar flikker ballen i mål via stolpen!!

25 min: Sandnes Ulf kommer på sin første visitt i kampen. Danso kommer seg fri på venstre, skjærer innover og skal legge ballen 45 grader ut, men der kommer Jarosinski og avblåser muligheten og holder ballen fast.

30 min: Ny stor sjanse til HamKam når Onsrud og Abu spiller seg fri utenfor seksten. Sistnevnte avslutter med venstre. Går via en Sandnes-forsvarer og sniker seg utenfor til hjørnespark. Hjørnesparket blir det ingenting av.

31 min: Ny sjanse til HamKam. Onsrud finner Nordli som avslutter fra 17 meter. På nytt blir det blokkert ut til et hjørnespark som ebber ut i ingenting.

39 min: Ny sjanse for bortelaget. Abu vinner en duell med keeper inne i seksten og forsøker å nå Ivar inne ved femmeteren. Der kommer det en Ulf-forsvarer og beiner ballen ut til hjørnespark i siste liten. Hadde Ivar fått den hadde han hatt åpent bur. Den er stor.

43 min: Kristian Lønstad Onsrud får en lang touch og forsøker å vinne tilbake ballen. Det ender med en takling og gult kort.

45 min: Pause. HamKam går til pause med ledelsen 1-0. Meget fortjent. HamKam har spilt en god første omgang på Sandnes stadion.

46 min: Vi er i gang med andre omgang.

47 min: Sandnes Ulf spiller seg til omgangens første sjanse tidlig. Kleppa spiller gjennom innbytter Kachi som er alene med Lukasz. Skuddet er svakt og Lukasz redder enkelt.

50 min: MÅL! 0-2. For et frispark fra Simen Bolkan Nordli! Simen blir felt på 17 meter. Tar frisparket selv. Curler den elegant i nærmeste hjørnet.

54 min: Sandnes Ulf får avsluttet fra 14 meter, men Lukasz redder fint. Returen blir klarert.

59 min: MÅL! 1-2, For en scoring fra hjemmelaget. Tapio Heikkilä får drømmetreff fra 18 meter og curler ballen i lengste kryss via både tverrligger og stolpe. Der er Lukasz Jarosinski sjanseløs.

62 min: Petter Vaagan Moen og Simen Nordli spiller seg til en brukbar mulighet. Men skuddet fra sistnevnte går en meter til side for mål.

66 min: Kjempesjanse for HamKam. Hjørnesparket fra Petter Vaagan Moen treffer Alegre som stusser ballen inn i feltet. Jacob Egeris får en fot på ballen, men en Sandnes-back får reddet ballen på streken.

72 min: MÅL! 1-3. Ivar Sollie Rønning med sitt andre for dagen og hans niende for sesongen. Simen Bolkan Nordli avslutter fra sju meter. Keeper gir retur og der er trønderen våken. Plasserer ballen enkelt i mål.

90 min: En lite innholdsrik avslutning i Sandnes. HamKam hadde stålkontroll og vinner fullt fortjent etter å ha scoret tre fine mål og kun sluppet inn ett. Tre poeng med hjem og totalt 39 poeng til nå. Neste helg venter Ull/Kisa på hjemmebane.

OBOS-ligaen, serierunde 29

• Sandnes stadion, 1592 tilskuere

• Sandnes Ulf - HamKam 1-3 (0-1)

• Scoringer: 0-1 Ivar Sollie Rønning (14`), 0-2 Simen Bolkan Nordli (50`), 1-2 Tapio Heikkilä (59`), 1-3 Ivar Sollie Rønning (72`)

• Målsjanser: 4-8

• Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL

• Gult kort: Herman Kleppa (Sandnes Ulf) Kristian Lønstad Onsrud, Jacob Egeris (HamKam)

• HamKam (4-2-3-1); Lukasz Jarosinski - Christian Dahle Borchgrevink, Jacob Egeris, Rubén Alegre Guerra, Nicholas Mickelson - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Abubabakar Ibrahaim, Simen Bolkan Nordli, Petter Vaagan Moen - Ivar Sollie Rønning

• Innbyttere: Peder Nersveen for Petter Vaagan Moen (70 min.), Lars Brotangen for Simen Bolkan Nordli (86 min.), Isac Lidberg for Ivar Sollie Rønning (90 min.).

• Ubenyttede reserver: Marco Priis Jørgensen, Truls Jevne Hagen, Xander Houtkoop.