Storseier hjemme mot IK Start i kronekampen!

HamKam banket tabelltoer Start i kronekampen på Briskeby foran 3142 tilskuere!

HamKam - Start 4-0 (2-0);

Hjemmelaget kommer med tre seiere på rad etter å ha slått Tromsdalen borte, Ull/Kisa hjemme og Raufoss borte de tre siste kampene og har klatret på tabellen. Fasiten etter 23 runder er 29 poeng.

Bortelaget, Start ligger på andreplass i OBOS-ligaen etter like mange kamper spilt. Det betyr en solid nøtt og knekke for HamKam i dag. Start kommer fra 2-0 seier over Nest Sotra på Sør Arena i midtuka.

Dette er årets kronekamp på Briskeby, og det er ventet mange tilskuere denne supersøndagen.

1 min: Vi er i gang.

2 min: Rolig start på kampen foreløpig.

4 min: Start etablerer et visst trygg på HamKam. Kommet til to skudd fra distanse så langt.

6 min: Corner til bortelaget. Jarosinski bokser ut.

7 min: En Startspiller ligger nede og får behandling. Det ser ut som har klarer å fortsette.

9 min: Corner til HamKam. Den slås kort, men innlegget fra Sildnes blokkeres.

11 min: Tønnesen, som lå nede to minutter tidligere må gi seg. Robstad kommer inn.

12 min: HamKam med spillet nå.

14 min: Frispark til Start i god innleggsposisjon, men de velger å ta den fort og må starte angrepet på nytt.

15 min: Corner til Start etter at Alegre klarerer ut. Jarosinski plukker enkelt.

18 min: Rolig periode i kampen nå. HamKam med mest ball. Start ligger kompakt.

20 min: 1-0! Det er flott angrep. Skogvang Pedersen slår innlegget til Enkerud som bryster Nordli gjennom alene med keeper. Skuddet er på vei utenfor, men der kommer Sildnes som løper den i nettet!

30 min: Kasper Skaanes kommer plutselig alene med Lukasz Jarosinski etter en Start-kontring. Han får det travelt og curler den utenfor lengste stolpe.

34 min: HamKam spiller god fotball nå. Ballen går fra mann til mann og Start sliter med å henge med til tider. Ingen uttelling utover målet i det tyvende minutt enda.

38 min: 2-0! Norges beste frisparkfot? Jo Nymo Matland curler ballen i lengste hjørnet fra korridoren. Flott!

42 min: Nære 3-0! Nå et frispark. Denne gangen fra venstre. Tjeuto meter. Simen Bolkan Nordli. Rett utenfor krysset fra unggutten.

44 min: Ny god sjanse til hjemmelaget. Denne gangen ruller Simen og ABU opp på venstre før sistnevnte prøver å curle den i lengste fra tretten meter. Skrå vinkel og keeper får reddet. Returen blir klarert.

45 min: Pause på Briskeby. HamKam får stående applaus på vei ut av stadion etter en god første omgang. Start-spillerne får pipekonsert av sine.

46 min: Vi er i gang igjen.

50 min: Nettopp annulering for offside på Simen når han får en ny gjeldende sjanse. Sildnes kommer seg fri med Enkerud, velger å spille til Simen på høyre som prøver seg fra seksten på førstetouch. Treffer for hardt og skuddet går over.

54 min: HamKam kontrer og har litt tur på veien. Til slutt vinner Enkerud igjen ballen før han spiller Abu som drar seg fri på venstre. Hardt langs bakken til Nordli som får avsluttet. Dessverre sniker også den seg over tverrliggeren.

58 min: Start får sin første sjanse for omgangen når Martin Ramsland er alene med Lukasz. Sisteskansen retter opp sin egen feil i forkant på mesterligvis.

59 min: HamKam kontrer umiddelbart og er nære 3-0. Et flott innlegg fra Pedersen på høyresiden finner Abu på venstresiden som kliner til med et saksespark som treffer nettveggen.

61 min: 3-0! RUBÉN ALEGRE GUERRA! Rubén Alegre Guerra har ikke scoret siden sin første kamp i HamKam i 2017. For et tidspunkt da. Header inn et flott frispark fra Jo Nymo Matland.Kan det gå da?

64 min: Offensivt bytte på Start. Kaptein Erlend Segberg forlater banen til fordel for Mathias Bringaker.

66 min: Start presser på nå, og har hatt et par muligheter til å skape noe Men HamKam-forsvaret har ryddet unna.

70 min: HamKam får en kontringsmulighet. Kommer alene med keeper der Abu, men avslutningen reddes til corner.

71 min: Ole Erik Midtskogen erstatter Jonas Enkerud. Begge får fortjent hyllest fra 3142 tilskuere på Briskeby.

74 min: Det kriges godt i boksen nå, men Sigurdarsson får en mulighet når han får heade fra fem meter på bakerste stolpe. Lukasz følger den ut til femmeter.

74 min: Mikael Ugland kommer inn for IK Start. Joackim Jørgensen går av. Bortelaget satser alt nå.

78 min: 4-0! Abubakar Ibrahim har ingen planer om å slutte å score mot gamleklubben. Igjen lurer han inne i feltet og setter inn 4-0.

81 min: Kampens første målscorer blir erstattet av Jean Alassane Mendy.

88 min: Luca Taouss Sveen får sin debut når han erstatter SImen Bolkan Nordli.

90 min: HamKam har gjennomført en strålende hjemmekamp i solskinnet på Briskeby med 3142 tilskuere. Fortjent trepoenger blir igjen i hjemmegarderoben.

OBOS-ligaen, serierunde 24

• Briskeby, 3142 tilskuere

• HamKam - Start 4-0 (2-0)

• Scoringer: 1-0 Emil Sildnes (20`), 2-0 Jo Nymo Matland (38`), 3-0 Rubén Alegre Guerra (61`), 4-0 Abubakar Ibrahim (78`).

• Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal IF

• Gult kort: Afeez Aremu (IK Start)

• Rødt kort: Ingen.

• HamKam (4-4-1-1); Lukasz Jarosinski - Steffen Skogvang Pedersen, Lars-Gunnar Johnsen, Rubén Alegre Guerra, jo Nymo Matland - Jonas Enkerud, Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud, Emil Sildnes - Simen Bolkan Nordli - Abubakar Ibrahim

• Innbyttere: Ole Erik Midtskogen for Jonas Enkerud (71 min.), Jean Alassane Mendy for Emil Sildnes (81 min.), Luca Taouss Sveen for Simen Bolkan Nordli (8 min.).

• Ubenyttede reserver: Andreas Hippe Fagereng, Jarmund Øyen Kvernstuen, Hans Norbye, Davod Arzani