Tap for Norge G19

Det ble tap mot et teknisk bedre fotballag for Norge G19.

Norge G19 - Portugal G19 - 1-3 (0-2);

Norge G19 var friske til tider og viste at det gror godt i norsk fotball. Spesielt i starten av første omgangen viste ungguttene fra Norge seg frem på en positiv måte, men uten å finne veien til nettmaskene.

Dessverre ble det noe ubesluttsomhet og unøyaktige pasninger som ble avgjørende på siste tredjedelen som gjør at det ble skapt få sjanser i starten av kampen. Dessverre var det også de to tingene som var utslagsgivende når Portugal scorer på kampens første sjanse. På dette nivået viser det seg at èn liten feil kan få store konsekvenser bakover. Trincäo Francisco setter inn ledelsen etter kun 24 minutter.

Portugal styrte kampen fullstendig siste tjue minuttene av omgangen og fikk til slutt doblet ledelsen ved Miguel Luìs fire minutter før pause. Et heldig innlegg går over hodet på Faye Lund i Norge-buret og inn i nettmaskene via stanga. Nærmest i første omgang var Moldes Erling Braut Håland med sitt knallharde skudd i tverrliggeren fra 17 meter kun sekunder før pausesignalet lød fra dommeren.

Norge forsøkte å komme seg inn i kampen igjen i andre omgang. Det ble ikke ordentlig fyr i oppgjøret før innbytter Eman Markovic satte inn reduseringen med åtte minutter igjen av ordinær tid. Etter dette trykket Norge på, og kun minuttet etterpå får nevnte Håland til en god heading fra godt ute i feltet. Headingen er knallgod, men nok en gang blir unggutten fra Jæren hindret av tverrliggeren.

I form av at Norge satser alt fremover kommer Portugal til to kjempesjanser på overtid hvor Julian Faye Lund redder første mulighet mesterlig. På den andre sjansen er han derimot sjanseløs og Trincâo Francisco setter sin andre og Portugals tredje for dagen.

Dermed taper Norge G19 den første kampen i gruppespillet under årets G19-EM. Gledelig var det å se våre to aktører starte kampen. Nicholas Mickelson var god, kanskje norges aller beste spiller gjennom samfulle 90 minutter. Simen Bolkan Nordli hadde lite ballkontakt, men rotet seg ikke bort de få gangene han fikk være i aksjon, ble erstattet av Norges målscorer, Eman Markovic etter 55 minutter.

Vi gratulerer ungguttene med mesterskapsdebuten.

UEFA G19-EM gruppe A, 1. kamp

• Vasa stadium Finland

• Norge G19 - Portugal G19 - 1-3 (0-2)

• Scoringer: 0-1 Trincäo Francisco (24`), 0-2 Miguel Luìs (41`), 1-2 Eman Markovic (82`), 1-3 Trincäo Francisco (90`).

• Avslutninger: 6-9

• Avslutninger på mål: 3-6

• Dommer: Manuel Schuetttengruber, Østerrike

• Gult kort: Diogo Queirös (Portugal G19)

• Norge G19 (4-3-2-1); Julian Faye Lund - Nicholas Mickelson, Leo Skiri Østigård, Ulrik Fredriksen, John Kitolano - Felix Horn Myhre, Hugo Vetlesen, Tobias Svendsen - Simen Bolkan Nordli, Ola Brynhildsen - Erling Braut Håland

• Innbyttere: Tobias Christensen for Tobias Svendsen (55 min.), Eman Markovic for Simen Bolkan Nordli (55 min.), Jens Petter Hauge for Ola Brynhildsen (70 min.).

• Ubenyttede reserver: Emil G. Ødegaard, Christian Dahle Borchgrevink, Erik Botheim og Martin Tangen Vinjor.