Tap hjemme mot Mjøndalen

Det endte med tap hjemme mot Mjøndalen under det TV-sendte oppgjøret mellom HamKam og Mjøndalen tirsdag kveld.

HamKam - Mjøndalen 1-3 (0-2);

Mjøndalen ledet OBOS-ligaen før serierunde 28, men mistet ledelsen til Viking i helgen. Mjøndalen er dermed på jakt etter å ta tilbake serieledelsen. Bruntrøyene fra Nedre Eiker har ikke tapt en fotballkamp siden siste serierunden før ferien borte mot Notodden. Tolv seriekamper uten tap.

HamKam på sin side er også et av formlagene i OBOS denne høsten og kommer fra en god opplevelse i Tromsdalen forrige serierunde. Hjemmelaget jakter revansje etter våroppgjøret som dagens bortelag til slutt vant 2-1 etter tre sene mål. Vårt mål ble scoret av Lars Brotangen.

1 min: Kampen er i gang.

9 min: Lagene tar og føler på hverandre de første minuttene. Ingen sjanser skapt.

12 min: HamKam får kveldens første mulighet. Ivar Sollie Rønning gjør sammen med Ole Erik Midtskogen en god jobb og setter opp Abu. Abu driller av et par mann før han skal avslutte. Ballen triller dessverre litt for langt unna og det blir enkelt å redde.

14 min: MÅL! 0-1. Mjøndalen får frispark fra 18 meter. Skuddet er hardt og presist rett i vinkelen. Quint Jansen.

19 min: MÅL! 0-2. Mjøndalen er effektive og setter sitt andre dødball for kvelden. Joachim Olsen Solberg slår et godt frispark fra venstresiden. Rubén Alegre er uheldig og setter den i eget mål.

27 min: Utenom målene er det HamKam som forsøker å spille ball. Etter flere gode nestenangrep spiller Kristian Lønstad Onsrud seg fint gjennom. Men avslutningen med høyrefoten sklir av foten og utenfor.

32 min: Godt spill ute på kanten. Borchgrevink slår et godt innlegg som treffer Abu. Abu forsøker å heade mot mål. Ballen går dessverre utenfor uten farligheter for Boyke i Mjøndalen-buret.

36 min: HamKam får frispark på 25 meter. Christian Borchgrevink prøver lykken, men skuddet går rett på keeper som ikke har noe problem med å holde ball.

42 min: Mjøndalen spiller seg til sin første sjanse etter spill. Lurer av Nico på venstrebacken og skjærer innover i feltet. Skyter fra åtte meter, men Lukasz redder.

45 min: Lagene går til pause på stillingen 0-2 til bortelaget. Bortelaget er effektive å ha scoret to mål på dødballer før kampen er tjue minutter gammel. HamKam spiller til tider god fotball, men sliter med å skape de store sjansene foran mål.

46 min: Andre omgang er i gang og HamKam har foretatt et spillebytte. Petter Vaagan Moen erstatter Xander Houtkoop.

49 min: Abubakar Ibrahim kommer til kampens største sjanse for hjemmelaget. Han mottar ballen fra Nicholas Mickelson. Fra 14 meter brenner han til med venstre. Får god klem på ballen, men den sniker seg utenfor stolpen.

51 min: 0-3. Mjøndalen scorer på nok en dødball fra venstre. Solberg Olsen spiller ballen hardt langs bakken mellom keeper og forsvar. Olivier Occean er først på ballen og setter den enkelt i mål.

59 min: Nok en brukbar mulighet for hjemmelaget. Etter klabb og babb spretter ballen ut i feltet hvor Abu skyter på direkten fra fjorten meter. Skuddet går noen centimeter over tverrliggeren.

64 min: Simen Bolkan Nordli erstatter Ole Erik Midtskogen.

67 min: 1-3. Simen Bolkan Nordli setter inn reduseringen. Mottar ballen ved fem meter etter flott spill. Et godt innlegg fra Borchgrevink. Petter Vaagan Moen legger igjen ballen til Sollie Rønning som flikker videre til Simen som triller ballen mellom beina til keeper fra fem meter.

73 min: Mathias Fredriksen på Mjøndalen blir erstattet av William Sell.

75 min: Lars Brotangen blir tildelt det gule kortet.

76 min: Mads Gundersen erstatter Tonny Brochmann.

79 min: Peder Nersveen får de siste 11 minuttene pluss tillegg når han erstatter Kristian Lønstad Onsrud.

89 min: Rubén Alegre Guerra får gult kort.

90 min: Kampen ender med tap 1-3 hjemme mot Mjøndalen. Vi slipper inn tre mål på dødball og reduseringen kommer med 23 minutter igjen å spille. Det kommer aldri noen ordentlig sluttspurt fra hjemmelaget. Mjøndalen kontrollerte dermed inn tre poeng.

OBOS-ligaen, serierunde 28

• Briskeby stadion, 1108 tilskuere

• HamKam - Mjøndalen 1-3 (0-2)

• Scoringer: 0-1 Quint Jansen (14`), 0-2 Selvmål (19`), 0-3 Olivier Occean (51`), 1-3 Simen Bolkan Nordli (67`)

• Målsjanser: 5-4

• Dommer: Mads Fjølstad Skarsem, Steinskjer FK

• Gult kort: Lars Brotangen, Rubén Alegre Guerra (HamKam).

• HamKam (4-2-3-1); Lukasz Jarosinski - Christian Dahle Borchgrevink, Lars Brotangen, Rubén Alegre Guerra, Nicholas Mickelson - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Abubakar Ibrahim, Ivar Sollie Rønning, Xander Houtkoop - Ole Erik Midtskogen

• Innbyttere: Petter Vaagan Moen for Xander Houtkoop (46 min.), Simen Bolkan Nordli for Ole Erik Midtskogen (64 min.), Peder Nersveen for Kristian Lønstad Onsrud (79`).

• Ubenyttede reserver: Marco Priis Jørgensen, Jacob Egeris, Truls Jevne Hagen, Sander Eng Strand