Tap i hjemmepremieren

HamKam ble hardt straffet av et heltent Notodden på Briskeby i OBOS-ligaens andre serierunde.

HamKam - Notodden 1-3 (1-3);

Notodden tok kommandoen fra start av og skapte et par farligheter tidlig, uten resultat. HamKam tok over spillet etter dette og skapte også et par halvsjanser uten å sette Johansson i Notodden-buret på nevneverdige farligheter. Nærmest var Abu som avsluttet rapt på direkten etter et godt innlegg fra Alegre.

HamKam ble hardt straffet når Erik Midtgarden satte inn to raske mål rundt tjue spilte minutter.

Resten av omgangen ble en stillingskrig før Erlend Hustad plutselig står alene ved bakerste stolpe og setter ballen enkelt i mål like før pause.

Noen få sekunder før dommeren blåser av kampen får Abu en sjanse på åpent mål og setter den sikkert bak, Johansson. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-3 til bortelaget.

Det ble en målløs andre omgang på Briskeby. Likevel hadde begge lag sjanser nok til å kunne produsere et par mål hver. Notodden hadde blant annet et par skudd i treverket i løpet av andre omgangen.

Abu var også frisk etter hvilen. Flere ganger dro han seg fint forbi sine oppassere, men ble enten felt eller avsluttet i, eller utenfor stolpene.

HamKam hadde et solid trykk på bortelaget siste halvtimen til tross for at Markus Solbakken fikk se det røde kortet fra dommer Christian Moen med 24 minutter igjen å spille.

Dermed endte årets første hjemmekamp med det første hjemmetapet siden juni 2016. Vi takker Notodden FK for kampen, og ønsker dem lykke til videre i sesongen.

Neste hjemmekamp spilles tirsdag 24. april klokken 19.00 når Sandnes Ulf kommer på besøk. Velkommen!

OBOS-ligaen, 2. serierunde

• Briskeby, HamKam - Notodden 1-3 (1-3). 1217 tilskuere

• Scoringer: 0-1 Erik Midtgarden (19`), 0-2 Midtgarden (22`), 0-3 Erlend Hustad (44`), 1-3 Abubakar Ibrahim (45`)

• Dommer: Christian Moen, Løvenstad

• Gult kort: Nicholas Mickelson, Aron Dønnum, Rubén Alegre Guerra, Simen Bolkan Nordli (HamKam), Erlend Hustad, Henrik Gustavsen, Nils Jonatan Johansson (Notodden)

• Rødt kort: Markus Solbakken (HamKam) (66 min.)

• HamKam (4-4-2); Lukasz Jarosinski - Nicholas Mickelson, Jacob Egeris, Orri Sigurdur Omarsson, Rubén Alegre Guerra - Aron Dønnum, Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud, Simen Bolkan Nordli - Johnny Buduson, Abubakar Ibrahim

• Innbyttere: Lars Brotangen for Jacob Egeris (45 min.), Ivar Sollie Rønning for Johnny Buduson (46 min.), Morten Renå Olsen for Rubén Alegre Guerra (77 min.)

• Ubenyttede reserver: Marco Priis Jørgensen, Peder Nersveen, Truls Jevne Hagen, Ole Erik Midtskogen.