Tap mot Kongsvinger

Det ble tap i sesongens første møte med Kongsvinger.

Kongsvinger - HamKam 2-1 (1-0);

Bortelaget startet kampen friskt og presset vertene langt tilbake på egen banehalvdel, noe som kun ble belønnet med to raske kort til henholdsvis Kristian Lønstad Onsrud og Petter Vaagan Moen av dagens hoveddommer, Steinar Hauge.

HamKam skaper tre gode sjanser de første tjue, hvorav to av dem er av det store slaget. Først er det Petter som får sjansen på høyresiden inne i sekstenmeter, skuddet med høyrefoten blir blokkert ut til hjørnespark. Ikke lenge etter slår Simen Bolkan Nordli et hjørnespark som går over hele feltet og finner Kristian som header ballen flott tilbake i feltet hvor Lars Brotangen stupheader ballen mot mål. Dessverre for Lars og HamKam treffer ballen brystkassa til Tobias Trautner i KIL-buret.

Med litt mer hell hadde HamKam ledet oppgjøret når Kongsvinger tar en rask dødball som til slutt ender inne i feltet hvor en uheldig, Lars Brotangen forlenger ballen inn i eget bur bak en utspilt Lukasz Jarosinski.

Etter dette tar Kongsvinger over banespillet, og HamKam sliter med å få tak i ballen. KIL skaper ingen store sjanser og lagene går til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Etter pause er det igjen HamKam som står for de få sjansene som finner sted på Gjemselund. Blant annet er Johnny Buduson på et flott løp gjennom alene med keeper, dessverre finner ikke ballen veien forbi Trautner.

Det tar ikke mange minuttene etter sistnevnte sjanse før Kongsvinger bryter ballen på midtbanen og utnytter kontringen tilfulle. I enden av kontringer avslutter Marlinho et flott innlegg på helvolley kontant i hjørnet til høyre for en utspilt Kamma-keeper.

Kun fem minutter senere sender Petter Vaagan Moen et flott frispark fra 22 meter, via Shaibu Ibrahim i KIL-muren forbi en utspilt Trautner og sprer ny optimisme i de grønnkledde.

Til tross for formasjonsendringer og et trykk mot KIL-buret de siste ti minuttene holder hjemmelaget unna og vinner til slutt 2-1 på fotballens festdag. Vi gratulerer Kongsvinger med seieren og ønsker dem lykke til videre med sesongen.

OBOS-ligaen, serierunde 8

• Gjemselund, 1816 tilskuere

• Kongsvinger - HamKam 2-1 (1-0)

• Scoringer: 1-0 Lars Brotangen -selvmål (27`), 2-0 Marlinho (77`), 2-1 Petter Vaagan Moen (81`)

• Avslutninger: 3-7

• Avslutninger på mål: 3-4

• Dommer: Steinar Hauge, Bjarg IL

• Gult kort: Martin Lundal (Kongsvinger), Kristian Lønstad Onsrud, Petter Vaagan Moen, Ole Erik Midtskogen, Rubén Alegre Guerra (HamKam)

• HamKam (4-2-3-1); Lukasz Jarosinski - Peder Nersveen, Lars Brotangen, Orri Sigurdur Omarsson, Rubén Alegre Guerra - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Abubakar Ibrahim, Petter Vaagan Moen, Simen Bolkan Nordli - Ole Erik Midtskogen

• Innbyttere: Johnny Buduson for Simen Bolkan Nordli (64 min.), Truls Jevne Hagen for Peder Nersveen (67 min.), Ivar Sollie Rønning for Kristian Lønstad Onsrud (76 min.)

• Ubenyttede reserver: Marco Priis Jørgensen, Morten Renå Olsen, Jacob Egeris