Tap mot Sogndal

Til tross for en god start av hjemmelaget ble gjestende Sogndal for sterke på Briskeby søndag ettermiddag.

HamKam - Sogndal 1-3 (1-1);

Det ble en fotballkamp mellom to robuste fotballag, hvor bortelaget Sogndal til slutt klarte å karre til seg en solid borteseier 1-3.

HamKam startet kampen meget bra og rullet opp et par fine angrep før Kristian Lønstad Onsrud fortjent fikk æren av å sette inn 1-0 ledelsen allerede etter seks minutter spill. HamKam fortsetter å rulle opp angrep også de neste minuttene uten å komme til noen gode avslutninger.

Etter den gode starten av omgangen tar Sogndal mer og mer over banespillet og skaffer dødball etter dødball på HamKams banehalvdel hvor dem viser sin styrke og skaper en del farligheter foran Lukasz Jarosinski i HamKam-buret.

Kun sekunder før dommer, Tore Hansen skal blåse av for pause får de helsorte for anledningen uttelling ved Joachim Soltvedt. Sistnevnte skrur ballen hardt inn i feltet fra korridoren og ballen sniker seg inn i lengste hjørnet. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-1.

Etter pause start HamKam nok en gang friskt og får satt et lite trykk på bortelaget, men får ingen uttelling. Etter 63 minutter blir Sogndal tildelt nok en dødball inne på HamKams halvdel. Denne gangen slår de ballen ut på høyrekanten hvor en angriper har lurt seg fri. Han slår inn hardt langs bakken hvor evig unge Kjetil Wæhler får tåa på ballen og setter inn ledelsen for bortelaget.

HamKam klarer å riste av seg skuffelsen og får tilbake initiativet det siste kvarteret. Truls Jevne Hagen og Jacob Egeris er kun en god redning fra Mathias Dyngeland unna å sette inn utlikning på tampen.

Mens hjemmelaget jakter utlikning skjer det som ofte skjer i sånne tette kamper. Sogndal får satt inn en kontring ved Ulrik Flo kun sekunder etter at han ble byttet inn av Sogndal-trener, Eirik Bakke.

Dermed ender kampen 1-3 til Sogndal og bortelaget tar med seg tre poeng hjem til saftbygda. Vi takker Sogndal for kampen, og ønsker dem lykke til videre med sesongen.

Neste søndag klokken 15.00 venter en tøff bortekamp på SR-bank Arena når Viking står for tur, noe som blir uten Petter Vaagan Moen som i ettermiddag fikk sesongens fjerde gule kort.

OBOS-ligaen, serierunde 13

• Briskeby, 1802 tilskuere

• HamKam - Sogndal 1-3 (1-1)

• Scoringer: 1-0 Kristian Lønstad Onsrud (6`), 1-1 Joachim Soltvedt (45`), 1-2 Kjetil Wæhler (63`), 1-3 Ulrik Flo (89`)

• Avslutninger: 5-10

• Avslutninger på mål: 5-5

• Dommer: Tore Hansen, Feda IL

• Gult kort: Petter Vaagan Moen, Abubakar Ibrahim (HamKam) Ole Martin Rindarøy (Sogndal)

• HamKam (4-2-3-1); Lukasz Jarosinski - Truls Jevne Hagen, Jacob Egeris, Orri Sigurdur Omarsson, Morten Renå Olsen - Peder Nersveen, Kristian Lønstad Onsrud - Abubakar Ibrahim, Petter Vaagan Moen, Aron Dønnum - Ivar Sollie Rønning

• Innbyttere: Ole Erik Midtskogen for Petter Vaagan Moen (66 min.), Simen Bolkan Nordli for Ivar Sollie Rønning (66 min.), Lars Brotangen for Morten Renå Olsen (85 min.)

• Ubenyttede reserver: Marco Priis Jørgensen, Nicholas Mickelson, Sander Eng Strand, Johnny Buduson.