Tap mot Stabæk

Det ble et knepent tap mot et ungt Stabæk-lag etter å ha ledet to ganger på hjemmebane.

HamKam G19 - Stabæk G19 - 2-3 (1-0);

Ungguttene spilte en strålende første omgang og skapte flere gode muligheter foran Stabæk-keeper, Gard Thomas. Etter atten minutter sitter en svært fortjent 1-0 ledelse når Davod Arzani skrur inn et perfekt hjørnespark som Sander Deglum enkelt løper inn ved bakerste stolpe.

HamKam fortsetter å spille god fotball, men er også tidvis litt shaky bakover. Det bølger frem og tilbake de siste femten hvor det skapes sjanser i begge ender. Størst sjanse har Stabæk når de får en stor dobbeltsjanse og avslutter først fra åtte meter hvor Andreas Hippe Fagereng er sterk og får reddet den, returen blir heldigvis blåst over. HamKam kunne dermed puste lettet ut og ledet fortsatt 1-0 etter en første omgang hvor unggutta virkelig spiller god fotball.

Stabæk kom med en advarsel rett før pause. Den advarselen virket det som gjorde susen for bortelaget. For når andre omgangen dro i gang var det plutselig bortelaget som styrte kommandoen ute på kunstgresset. Men HamKam var langt fra ufarlige til tross for at Stabæk hadde tatt over banespillet. Både Sander Deglum og Mads Miguel Nylende jobbet godt på topp og satte Stabæk-forsvaret under hardt press flere ganger.

Omtrent tjue minutter ut i omgangen blir Stabæk tildelt straffespark når en angriper og Andreas Hippe Fagereng kræsjer inne i sekstemetern. Lars Petter Hotvedt er sikker fra ellevemetersmerket og utlikner.

Kun sekunder senere står det 2-1 til hjemmelaget igjen. Jørgen Holmlund finner Mads Miguel Nylende som drar av en forsvarsspiller før han skyter ballen kontant i nettet alene med keeper, rett fra avspark.

Etter dette er det HamKam som styrer igjen, men Christopher Hurleen utlikner igjen når han kriger inn 2-2 målet mellom Saleh og Fagereng inne i femmeteren. Like etter Sander Deglum blir spilt fri gjennom og gjør alt rett. River seg løs fra de jagende stopperne og kommer alene med keeper. Mister dessverre litt balansen i det han skal avslutte, og Thomas i Stabæk-buret får reddet med høyrefoten.

Like før slutt kommer avgjørelsen når Stabæk spiller god fotball. Ballen går fort, og havner ute hos Kristian Arnstad som kliner til på direkten. Skuddet er hardt og Andreas er sjanseløs i HamKam-buret.

HamKam-ungguttene taper dermed 2-3 hjemme mot et godt, ungt Stabæk-lag etter en brukbar gjennomføring totaltsett. Hvor spesielt førsteomgangen var høydepunktet.

Interkrets A, serierunde 11

• Briskeby, 75 tilskuere

• HamKam G19 - Stabæk G19 - 2-3 (1-0)

• Scoringer: 1-0 Sander Deglum (18`), 1-1 Lars Petter Hotvedt -straffe (62`), 2-1 Mads Miguel Nylende (63`), 2-2 Christopher Hurleen (68`), 2-3 Kristian Arnstad (86`).

• Avslutninger: 13-8

• Avslutninger på mål: 9-5

• Dommer: Shervin Enger Heydary, Ridabu IL

• Gult kort: Tord Sagstuen Andersen (HamKam G19) Kristian Bernt Torgersen (Stabæk G19)

• Rødt kort: Ingen.

• HamKam G19 (4-4-2); Andreas Hippe Fagereng - Ahmed Ziad Saleh, Patrick Alfei Sæbø, Håvard Aasjord Lomsdalen, Davod Arzani - Henrik Thorkildsen, Luca Taouss Sveen, Tord Sagstuen Andersen, Jørgen Holmlund - Mads Miguel Nylende, Sander Deglum

• Innbyttere:Eirik Jacobsen for Tord Sagstuen Andersen (74 min.), Jarmund Øyen Kvernstuen for Sander Deglum (80 min.), Herman Roseth for Mads Miguel Nylende (80 min.).

• Ubenyttede reserver: Olav Hermansen, Martin Østlie Pettersen, Bowi Mang, Andreas Strandlie.