Tap mot Viking

To lag med lange tradisjoner i norsk toppfotball barket i dag sammen på SR-bank Arena.

Viking - HamKam 2-0: HamKam åpnet meget bra mot et hjemmelag på bakbeina som slet med å forsvare seg.

Fire minutter ut i oppgjøret dro Simen Bolkan Nordli seg vakkert forbi Vikings Leo Østigård innenfor sekstenmeteren før sistnevnte dro Ottestad-gutten i bakken. Dommer Marius Hansen Grøtta vinket spillet videre til HamKams store fortvilelse.

Selv om HamKam ble snytt for straffe fortsatte gutta å spille godt og teste Viking, men kampbildet ble endret totalt etter 9 minutter.

Lukasz Jarosinski pådro seg et soleklart rødt kort. Polakken rotet det til da han fikk en dårlig touch på ballen og måtte kaste seg etter for å komme før en jagende Tommy Høiland. Dessverre resulterte det i at Jarosinski meiet ned Viking-spissen i stedet for ballen.

Viking styrte det meste resten av omgangen, men uten å skape de store farlighetene. Aron Dønnum og Kristian Lønstad Onsrud yppet seg fremover, men Viking fikk klarert forsøkene i siste liten. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Etter hvilen fikk HamKam to raske i fleisen. Kun to minutter ut i omgangen gikk Viking opp i ledelsen ved Tommy Høiland som fikk en enkel jobb med å heade ballen i mål etter en miss av HamKam-forsvaret. Like etter doblet Andre Danielsen enkelt og sørget for en komfortabel 2-0-ledelse mot våre ti mann.

En drøy time ut i oppgjøret fikk Peder Nersveen en kjempemulighet etter et innøvd frispark, men skuddet fra elverumsingen ble litt for enkelt for Wichne i Viking-buret, som fikk fistet ballen til hjørnespark.

Viking klarte aldri å sette inn et ekstra gir selv om de hadde mest ball. HamKam hadde en liten sluttspurt å komme med da det først smalt i tverrligger fra Lønstad Onsrud etter et frispark fra venstre. Like etter headet Ole Erik Midtskogen på mål, men Wichne var raskt nok nede og fikk reddet forsøket.

Viking fikk en god overgangsmulighet på overtid da HamKam mistet ballen i jakten på redusering, men avslutningen fra Vikings Sale ble reddet av Priis Jørgensen.

På tampen av overtiden kunne Ole Erik Midtskogen satt inn reduseringen, men tynsetingen mistet balansen på fem meters hold og fikk dermed ikke avsluttet alene med Wichne.

Dermed endte oppgjøret 2-0 en kamp som ble preget av Jarosinskis røde kort. HamKam var likevel nære ved flere anledninger og kunne med litt hell fått med noe fra kampen.