Tommy tilbake - også på scoringslista

(HamKam - Stabæk 4-8): Tommy har av ulike grunner hatt en periode uten fotball, men nå er lagets aller mest positive spiller tilbake. Mot Stabæk fredag markerte han det med å tegne seg på scoringslista. Fin scoring og enda finere å se Tommy i Kamma-drakta.

Å være en del av et gatelag betyr at det i perioder er spillere som velger vekk fotball. Det lever vi fint med, selv om vi så ofte som mulig understreker at vi savner de som ikke er på trening og kamp.

Lunsjbordet og garderoben blir likevel litt fattigere uten Tommy på plass, og derfor er det ekstra hyggelig når spilleren fra Stavanger kommer tilbake på trening. Alltid blid. Alltid positiv og alltid med en hyggelig kommentar på lager.

For Tommy er en ganske unik spiller. Selv på de sportslig svakeste dagene som Kamma-spiller, finner Tommy noe og noen han kan rose. Blant annet derfor blir stemningen veldig ofte god når har kler på seg HamKam-uniformen før både trening og kamp.

Mot sterke Stabæk var Tommy tilbake i godt gammelt driv på midtbanen, og som vanlig brukte han første omgang på å bli både varm og trygg på seg selv og omgivelsene. Og det er nesten blitt obligatorisk at han scorer i løpet av andre omgang.

Det gjorde han også mot Stabæk. Rolig mottak, godt skudd - etterfulgt av en knyttet høyrehånd og en high-five med Aleks, som hadde målgivende pasning.

Slike øyeblikk, scoringsgleden og kameratskapet er hva vi etter hver eneste kamp setter inn på kontoen for lagbygging. Gleden av å møtes og den barnslige gleden av å få til noe sammen,

Mot Stabæk fikk HamKam til en del sammen. Etter pause spilte lagene 4-4 og da hadde grønnbuksene perioder hvor blikket ble hevet, pasningene hadde rett adresse og avslutningene satt langt bedre. Da likner HamKam på et helt OK fotballag.

Før pause var Stabæk en del bedre enn oss, og viste - nærmest som vanlig - at de er på et høyere nivå enn oss. Men vi ble ikke knust, og stemningen var derfor god under hele kampen. Akkurat slik lagene ble enige om i midtsirkelen før avspark.

Keeper-Kjell var nok en gang hjemmelagets kanskje viktigste spillere. En kritisk Kamma-trener ga høylytt uttrykk for misnøye med ett av baklengsmålene, men det var nok mer et skrik fra en trener som begynte å drømme om poeng. Kjell ga f.... i treneren og fulgte opp med flere gode redninger.

Aleks og Kim møtte gode Stabæk-spillere, men sammen spilte de nok en fin kamp i forsvaret. Lars, Peter og Daffi løper imponerende mye på midtbanen, som bidrar til å høyne moralen i laget. Peter hadde også er par lekre målgivende pasninger. David og Pål løper kanskje noe mindre, men begge våger å beholde ballen og ønsker å skape noe hver gang de har ballen. Akkurat slik Tommy gjør - spesielt etter pause.

Foran på topp fikk Taleb mange og i blant vanskelige oppgaver, men han løste de fleste på en fin måte og tegnet seg nok en gang på scoringslista.

To kamper på ei uke for Gatelaget ga ett poeng totalt, men for laget som helhet var uka nesten perfekt. Alle spillerne var enige om at alle har gitt absolutt alt i to kamper. Samtlige har levert opp mot sitt beste, og da blir et tap mot Stabæk ingen nedtur. Faktisk tvert imot. Det vi husker aller best er at andre omgang endte 4-4.

Disse spilte mot Stabæk: Kjell - Kim, Aleksander, Lars (1), Daffi (1), Tommy (1), Peter, David, Pål og Taleb (1).

Trener-Kai

Annonse fra Obos-ligaen: