Tre poeng hjemme mot Åsane

Simen Bolkan Nordli kom inn fra benken og ble matchvinner i 2-1 seieren hjemme mot Åsane.

HamKam - Åsane 2-1 (1-1);

I den tjueandre serierunden er det Åsane som kommer på besøk. Åsane ligger på tolvte plass med tjueseks poeng, samme poengsum som vertene. Åsane kommer fra en 3-1 seier hjemme mot formlaget Tromsdalen i forrige serierunde.

HamKam på sin side kommer fra en sterk 1-0 seier på bortebane mot desperate Florø i forrige serierunde, etter mål av Petter Vaagan Moen. HamKam ligger på tiende plass med tjueseks poeng, men med bedre målforskjell enn Jerv og dagens motstander, Åsane.

1 min: Vi er i gang på Briskeby.

10 min: Etter ti minutter kommer kampens første store sjanse. Petter Vaagan Moen utfordrer flott ute på venstrekanten og kommer seg forbi to Åsane-forsvarere. Han legger flatt inn mellom keeper og forsvaret mot Ivar som kommer på bakerste. Dessverre blir pasningen ti centimeter for langt bak Ivar som ikke får tak i ballen. Nære!

11 min: Så annulleres Ivar Sollie Rønning sitt mål for offside kun sekunder senere. Den er i bestefall hårfin fra undertegnedes posisjon.

13 min: MÅL! Åsane tar ledelsen på kampens første avslutning på mål. Tomas Kristoffersen får tid og rom på tjue meter og skyter i nærmeste hjørne. 0-1.

15 min: MÅÅÅÅL!! HamKam svarer kjapt. Og for et spill det er som utføres. Petter Vaagan Moen spiller ballen til Isac Lidberg som flikker ballen flott videre til Ivar Sollie Rønning som limer ballen i lengste hjørnet fra sju meter. Flott spill. 1-1.

32 min: Lønstad Onsrud finner Petter fint med en bakromsball, Petter avanserer mot krittet og spiller 45 grader inn og treffer Ivar Sollie Rønning midt på pannebrasken. Trønderen rekker ikke annet enn å ta i mot det som kommer og ballen styres ut til femmeter.

33 min: Ivar Sollie Rønning med nok en god sjanse. Petter slår fint inn fra korridoren og Ivar vinner sin løpsduellen inne ved femmeteren. Dessverre spretter ballen akkurat i det han treffer ballen og avslutningen går over.

45 min: Åsane får nok en gang stå merkelig alene på tjue meter. Nok en gang er skuddet godt, men denne gangen får Lukasz slått ballen ut til hjørnespark. Det ender med klarering og dommeren sender lagene i garderobe ved å blåse av for pause. To raske mål er beholdningen i en ellers rolig omgang med få målsjanser. 1-1.

46 min: VI er i gang igjen.

58 min: MÅÅÅL!! Simen Bolkan Nordli som erstattet Isac Lidberg for tre minutter siden får ballen ved dødlinja etter at Petter kriger til seg ballen fra en Åsane-forsvarer. Simen går rett på keeper og avslutter under en utrusende Borger Thomas. 2-1 til hjemmelaget.

63 min: HamKam får frispark i farlig posisjon. Petter Vaagan Moen spiller kort til Simen som skjærer inn og avslutter fra samme posisjon som Kristoffersen for Åsane gjorde når de tok ledelsen. Skuddet sniker seg utenfor krysstolpen.

67 min: Åsane får frispark på sekstenmeterstreken. Skuddet går over Lukasz og målet. Fortsatt 2-1 til hjemmelaget.

79 min: Kjempesjanse til HamKam. Flott spill på Briskeby nå. Petter Vaagan Moen forsøker skudd fra tjue meter. Skuddet blir blokkert ut til høyrekanten - der står Markus Solbakken som prøver å finne Ivar inne i feltet. Ballen går dessverre mellom beina på trønderen og Åsane kan puste lettet ut.

84 min: Åsane kommer til en skuddmulighet. Skuddet er ok, men Lukasz har god kontroll og bokser ballen ut av farlig område.

89 min: Åsane med nok et frispark i farlig posisjon, og nok en gang treffer de heldigvis ikke godt. Lukasz redder enkelt.

90 min: Kampen er slutt. HamKam tar en viktig trepoenger mot Åsane. Kampen ender 2-1 til hjemmelaget ett er en sjansefattig fotballkamp hvor begge lag var effektive og satte sjansene. Åsane med flere avslutninger enn hjemmelaget - stortsett på frispark.