3 poeng i 100-årskampen

HamKam sikret seg tre fantastiske poeng i 100-årskampen hjemme i Hedmarks-derbyet.

HamKam - Kongsvinger 3-1 (1-0);

Hedmarksderby på Briskeby. 100-årskampen til HamKam spilles på Briskeby mot Kongsvinger. Kongsvinger kommer til oppgjøret med 17 mål på tre kamper og ni poeng og er inne i en god periode og ligger på femteplass med 29 poeng.

HamKam på sin side kommer fra en sterk borteseier mot Jerv i Grimstad forrige serierunde. Kampen i Grimstad endte 3-2 til bortelaget etter scoringer av Kristian Lønstad Onsrud, Abubakar Ibrahim og Ivar Sollie Rønning. Det gjør at HamKam rykket fra nedrykksstriden og ligger på trettende plass med tjue poeng.

1 min: Kampen er i gang.

5 min: HamKam har startet godt og satt et lite trykk på kampen. Ingen store sjanser å melde om enda.

7 min: Tidligere HamKam-spiller, Fredrik Sjølstad hindrer overgang og holder igjen SImen Bolkan Nordli på HamKams banehalvdel. HamKam får frispark, men dødballen ender i ingenting.

11 min: Kongsvinger kommer til en stor sjanse når Marlinho slår en god pasning inn bak Truls på høyrebacken. Olav Øby smeller til på helvolley og ballen sniker seg utenfor stolpen og i nettveggen.

13 min: Kongsvinger tatt over spillet nå. To store sjanser på rappen nå, Lukasz Jarosinski redder begge fra skrå vinkel.

15 min: Marlinho kommer helt alene med Lukasz, men avslutter svakt og HamKams sisteskanse holder enkelt.

31 min: HamKam kommer på overgang og får avsluttet. Onsrud får til slutt ballen og smeller til med venstrefoten. Skuddet går via en KIL-forsvarer og til hjørnespark. På det påfølgende hjørnespark vinner Onsrud ballen på bakerste og header mot mål. Dessverre får Gorodovoi kontroll på ballen.

35 min: Ny kontring av HamKam. Gode offensive løp, men Abu er uheldig og pasningen til Ivar blir to meter for lang.

38 min: HamKam kommer til mange kontringer nå. Denne gangen utfordrer Abu hele veien og avslutter overraskende utenfor sekstenmeteren. Skuddet triller utenfor stolpem.

39 min; MÅÅÅÅÅÅÅL!!!!! Kristian Lønstad Onsrud får til slutt satt inn 1-0 ledelse etter flere store HamKam.sjanser på rad inne i feltet. 1-0 til KAMMA! Skuddet er via en forsvarer. Om målet blir kreditert Kristian står han med solide sju mål for HamKam.

41 min: Simen Bolkan Nordli får avsluttet fra seksten meter etter klabb og babb. Skuddet sniker seg utenfor. Flott spill av HamKam nå.

45 min: Lagene går til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget etter mål i det 39`ende minutt. Kristian Lønstad Onsrud var siste HamKam-spiller på ballen. HamKam kom godt i gang før Kongsvinger tok over spillet midtveis. Siste kvarteret fikk HamKam mange kontringer, som til slutt betalte seg i et mål seks minutter før pause.

46 min: Petter Vaagan Moen sparker i gang kveldens andre omgang på Briskeby.

50 min: Kristian Lønstad Onsrud får omgangens første mulighet når nedfallsfrukten fra et korridorfrispark havner på venstrefoten. Fra seksten meter prøver han å treffe nærmeste hjørnet. Dessverre går skuddet utenfor stolpen.

52 min: MÅL. Formsspilleren til KIL, Marlinho får plutselig ballen inne i sekstenmeteren etter klabb ob babb. Han er treffsikker når han måker ballen i krysset bak Lukasz som har gjort en god kamp. 1-1.

57 min: Lars Brotangen får avsluttet etter at KIL-keeperen bokser ballen for kort inne i feltet etter et hjørnespark. Lars forsøker slenger seg rundt og får avsluttet med venstre. Ballen går en meter for høyt. Fortsatt 1-1.

64 min: MÅÅÅÅL!! Denne gangen er det ingen tvil. Kristian Lønstad Onsrud er målscorer. Iskald og venter ut to forsvarspillere, avanserer og skyter ballen kontant i lengste hjørnet. 2-1 til HamKam!

69 min: MÅÅÅÅL!! Petter Vaagan Moen! Sikkerheten selv fra straffemerket. Kristian Lønstad Onsrud blir felt og dommer Tennøy peker på ellevemetersmerket. 3-1.

74 min: Gult kort til Harald Holter.

77 min: Kongsvinger styrer kampen nå, mens HamKam stanger unna og forsøker seg på kontringer.

78 min: Gult kort til Petter Vaagan Moen som dessverre må stå over neste kamp borte mot Nest Sotra.

80 min: Peder Nersveen erstatter Markus Solbakken.

82 min: To kjempesjanser til HamKam. Først får Simen Bolkan Nordli muligheten alene med keeper. Gorodovoi redder. På returen får Onsrud avsluttet, utenfor.

85 min: Ole Erik Midtskogen erstatter Petter Vaagan Moen.

88 min: Jacob Egeris erstatter Simen Bolkan Nordli. Kongsvinger presser på for redusering.

90 min: Kampen er slutt. HamKam vinner meget fortjent etter en godt gjennomført hjemmekamp mot formsterke Kongsvinger. Vi kommer tilbake med mer på våre hjemmesider. 3-1 til HamKam!!

OBOS-ligaen, serierunde 19

• Briskeby, 4683 tilskuere

• HamKam - Kongsvinger 3-1 (1-0)

• Scoringer: 1-0 Kristian Lønstad Onsrud (39`), Marlinho (52`), 2-1 Kristian Lønstad Onsrud (69`), 3-1 Petter Vaagan Moen -straffe (69`)

• Avslutninger: 12-10

• Avsltuninger på mål: 6-5

• Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Nesset IL

• Gult kort: Petter Vaagan Moen (HamKam), Harald Holter (Kongsvinger)

• Rødt kort: Ingen

• HamKam (4-2-3-1); Lukasz Jarosinski - Truls Jevne Hagen, Lars Brotangen, Rubèn Alegre Guerra, Nicholas Mickelson - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Abubakar Ibrahim, SImen Bolkan Nordli, Petter Vaagan Moen - Ivar Sollie Rønning

• Innbyttere: Peder Nersveen for Markus Solbakken (80 min.), Ole Erik Midtskogen for Petter Vaagan Moen (85 min.), Jacob Egeris for Simen Bolkan Nordli (88 min.).

• Ubenyttede reserver: Marco Priis Jørgensen, Ådne Midtskogen, Johnny Buduson, Sander Eng Strand.