Aleks feiret 40-årsdagen med hjemmepoeng

(HamKam - Fram Larvik 3-3): 17. mai fyller en av Gatelagets virkelige klipper, Aleks (jublende på bildet), 40 år. Onsdag fikk har fortjent hyllest før kampen, før han og lagkameratene hans sikret sesongens første seriepoeng. Som vi ser på bildet valgte keeper-Kjell å justerer en gammel kneskade framfor å juble sammen med bursdagsbarnet og Jørgen.

Spillerne ante ingenting da lagene ble bedt om å stille opp i spillertunellen før oppgjøret mot Fram Larvik. Hovedpersonen selv innrømmer at han ikke skjønte hva som var i ferd med å skje da lagene marsjerte inn på Briskeby - naturlig nok akkompagnert av Dire Straights' Walk of Life over høytaleranlegget - med a-laget som æresvakter.

Forsvarskjempen skjønte noe mer av tegningen da sportssjef Espen Olsen tok mikrofonen og en lagkamerat tipset 40-åringen om at det var bilde av ham på storskjermen.

Se video fra bursdagsfeiringen her:


Etter at Espen Olsen kort beskrev Aleks sin jobb på Briskeby og den posisjonen han har fått som kjøkkensjef for A-laget, dukket A-lagets trener, Gaute Helstrup, opp med en signert jubileumstrøye som bursdagsgave. Sjelden har Helstrup fått en mer ektefølt klem enn den han fikk av bursdagsbarnet. At både A-laget, Fram Larvik, HamKam Gatelaget, dommer og publikum avsluttet seansen med bursdagssang, var bare rett og rimelig.

En tydelig stolt og rørt HamKam-spiller rakk nesten ikke kampstart, siden han hadde mest lyst å takke hver og en av A-spillerne personlig før dommeren blåste kampen i gang.

Men da takkerunden var unnagjort, leverte Aleks kanskje sin beste kamp i Kamma-trøya - og her snakker vi om en av spillerne som i prinsippet har spilt hver eneste kamp de siste to årene.

Endelig spilte Aleks med passe lave skuldre, brøt foran og var rolig og fin med ballen i beina. Akkurat slik han i over to år har trent på å gjøre også i kamp. At den kampen kom etter et stilig bursdagmarkering i forkant var perfekt timing.

Før pause var HamKam best mot et hardt kjempende Fram-lag. Jørgen, Taleb og Jørgen nok en gang sendte Kamma til pause med 3-0 ledelse. Årets første seier var bare en halv time unna - trodde de fleste, bortsett fra gjestene.

For med kun sju spillere i troppen, nektet gjestene å gi seg og de fikk fortjent lønn for jobben de la ned. Å snu 0-3 til 3-3 er rett og slett en mektig prestasjon av gjestene våre.

At HamKam ikke var like imponerende etter pause velger vi å se litt stort på. 12 spillere i Kamma-trøye var langt flere enn det har vært på en stund, stemningen i laget var fin, våre nyeste spillere fikk øvd seg på å spille kamp, maten fra CC-mat var nydelig og dommeren klarte seg brukbart. Og da har vi ikke en gang nevnt at vårværet i Hamar var både varmt og vakkert...

Summen av alt dette bruker vi til å fortsette å bygge laget vårt sterkere. 

En kan si hva en ønsker om kvaliteten på de ulike sangstemmene hos våre A-lagsspillere, men signalet og anerkjennelsen de sender til gatelaget og spesielt til Aleks er med på å gjøre klubben vår - HamKam Fotball - enda sterkere og bedre.

Med andre og - nok en fin dag for fotball på Briskeby.

Disse 12 tok årets første hjemmepoeng: Kjell - Aleks, Kim, Lars, Daffy, Morgen, Elias, Ayman, Peter, Jørgen (2), Taleb (1) og David D.

Trener-Kai

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: