Alt klart for et historisk fotballeventyr

Tirsdag og onsdag kommer alle landets 19 gatelag til Hamar og Briskeby. I løpet av to turneringsdager skal samtlige spillere vise seiersvilje, humør og samhold. Og HamKam er klare som vertskap for historiens største turnering for gatelag.

Klokka 12.00 åpner turneringen, hvor blant andre arbeids- sosialminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Einar Busterud vil stå for åpningen. Ryktene forteller også at en profilert trener fra København stikker innom.

- Vi er klare til å ta imot rundt 250 spillere og ledere til Briskeby, og det er fantastisk å se hvor mange med Kamma-hjerte som stiller som frivillige disse to dagene. Ingen tvil om at Gatelaget er en gjeng som samler klubben vår, sier turneringsleder og HamKam-trener Kai Kristiansen.

HamKam har kommet i en knalltøff gruppe sammen med Stabæk, Start, Fram Larvik og FK Haugesund.

Slik er kamprogrammet for Kamma tirsdag 11. juni:
13:00 HamKam - Stabæk - bane 1
14:00 Start - HamKam - bane 3
15:30 FK Haugesund - HamKam - bane 2
16.30 HamKam - Fram Larvik - bane 3

Samtlige kamper i turneringen spilles på Briskeby.

Onsdag er det sluttspill, hvor finalene (B-, C-, og D-sluttspill) starter klokka 13:30, mens den store A-finalen spilles klokka 14.00.

- I tillegg skal vi kåre landets beste straffeskytter onsdag klokka 13.00. Da skal en spiller fra hvert av de 19 lagene ta straffe mot HamKam a-keeper Lukasz Jarosinski. Alle som scorer går videre, de som bommer er ute. Nådeløse regler, men til slutt står vi igjen med en vinner som kan kalle seg for Landets beste straffeskytter, forteller Kristiansen.

Da siste dagene har planleggingen av turneringen hatt fullt fokus, og spillerne på HamKams gatelaget har virkelig stått på.

- Kjell, Kim og Aleks har vært fantastiske og lagt ned mange timer sammen med Åsmund Helmersen. I tillegg har også Morten og Daniel hjulpet til, skryter Kristiansen og legger til at KIWI og Tor-Ole Kirknes nok en gang har vært enestående.

- Jeg utfordret Tor-Ole til å bidra til å lage den beste turneringen for Gatelag - noensinne. Han tenkte et halv sekund før han sa: Jeg og KIWI er med!

Den samme utfordringen fikk HamKams Venner og 11-kaffen - og over 20 frivillige er med begge dager!

- Mange enkeltpersoner og bedrifter stiller opp disse to dagene. For HamKam som klubb er det et tydelig signal på at Gatelaget er viktig for mange Hamar-kamerater. Det er også et anerkjennende og tydelig klapp på skulderen til samtlige som skal spille denne turneringen og som har gledet seg lenge.

Velkommen til Hamar, HamKam og Briskeby

Annonse fra Obos-ligaen: