Årsbeste - tross tap

VIDEO/BILDEGALLERI: Sesongens andre serierunde i fjerde divisjon mellom Trysil og HamKam 2 ble utsatt på grunn av dårlige værforhold. I går kveld ble det utsatte oppgjøret unnagjort. Det ble et hektisk oppgjør med mange situasjoner:

Trysil FK - HamKam 2 2-1 (0-0);

Oppgjøret på Nybergsund stadion ble som ventet preget av et opprykksjagende hjemmelag som kom på flere farlige visitter. Men bortelaget la ned en enorm arbeidsinnsats denne dagen og Trysil fikk det tøft med å sikre seg førsteplassen i årets fjerde divisjon, avdeling 2. De måtte helt inn i overtiden for å sikre seg de tre poengene de måtte ha for å få den nødvendige luken ned til Faaberg.

Da var det fjorten spillere som hadde jobbet sokkene av seg for å få med seg poeng mot et sterkt lag. Selv med tap er det flere spillere som etter å ha fordøyet skuffelsen følte dette var årsbeste.

Det ble et hektisk oppgjør med mange situasjoner. Spesielt på slutten av kampen. Første omgang har Trysil mye ball, men sliter med å skape de store sjansene. Den største sjansen har HamKam når August Jenssen rekker en ball før Adam Zima i Trysil-buret henter igjen en lang touch ute på venstrekanten og chipper ballen over keeper. Ballen har en fin bue mot mål da en Trysil-forsvarer får hoppet opp og headet ballen i tverrligger fra sin posisjon på streken.

I andre omgang fortsetter HamKam det gode forsvarsarbeidet i tillegg til å gjøre en enda bedre jobb offensivt. Det resulterte også i oppgjørets første nettkjennig. Og for et mål vi fikk servert. Sander Deglum får ballen på egen banehalvdel før han finner Jørgen Holmlund. Brumunddølen avanserer tjue meter sentralt før han spiller ut til høyre. Der kommer høyreback, Olav Hermansen i hundre. Han slår et flatt og hardt innlegg som finner August Jenssen inne i boksen som avslutter kontant i mål fra åtte meter.

Ti minutter senere får Trysil en heldig utlikning når ballen plutselig faller ned til Dauda Y Bortu som får god tid til å sikte inn utlikningen fra elleve meter.

Så kommer redning på strek nummer to for dagen. Nok et mønsterangrep av gjestene når til slutt Ole-Magnus Kvernvolden er alene med keeper. Han utfører en elegant chip når keeper kommer han i møte. Nedfallsfrukten blir på mirakuløst vis reddet på streken. Den så de fleste med hvite og grønne øyne i mål.

Lars Jendal gjorde flere gode feberredninger denne kampen. Spesielt i andre omgang. Det siste kvarteret så satset hjemmelaget alt fremover. Dette resulterte i tre til fire store sjanser som Lars redder helt fantastisk. Det måtte en stor ryggtavle av en offsideplassert Trysil-spiller til for å sette vinnermålet forbi HamKams keeper denne kvelden.

Et flott angrep fra Trysil på overtid sikret til slutt seieren for opprykksjagende Tryslinger mot helteinnsats fra ungguttene på bortelaget.

De spilte seg flott gjennom på høyresiden, et innlegg førtifem grader ut finner Aleksander Cisic som smeller ballen midt i mål. Dommerene diskuterer i to minutter mens dem deler ut gule kort til et par av aktørene. Det viser seg at Jendal ikke ser skuddet før den passerer på grunn av en offsideplassert Trysilspiller som står og hindrer sikten. Målet blir godkjent til glede for hjemmelaget og stor frustrasjon for tapre helter.

Men HamKam rister av seg skuffelsen og jobber på. August Jenssen vinner nok en ball i bakrom i duell med keeper, Adam Zima, sisteskansen blir nødt til å felle hurtigtoget som sistemann og blir dermed sendt i garderoben for å frata bortelaget en stor målsjanse. Hendelsen skjer kun centimetere utenfor seksten og blir dermed et korrekt frispark som dessverre blåses over mål.

Vi gratulerer dermed Trysil FK som vinnere av årets fjerde divisjon, avdeling to og ønsker dem lykke til i oppgjøret mot vinneren av avdeling en.

Til tross for tap var Stig Holmen fornøyd med det han fikk servert:

Se noen bilder fra kampen:

4. divisjon avdeling2, serierunde 2

• Sundetbana, 63 tilskuere

• Trysil FK - HamKam 2-1 (0-0)

• Scoringer: 0-1 August Jenssen (57`), 1-1 Dauda Y Bortu (70`), 2-1 Aleksander Cisic (90`)

• Målsjanser: 8-5

• Dommer: Endre Fremstad, Løten FK

• Gult kort: Aleksander Cisic, Oskar H. Engerbakk (Trysil FK), Henrik Thorkildsen, Lars Larsson Jendal, Jørgen Holmlund (HamKam 2)

• Rødt kort: Adam Zima (Trysil FK) (90+3 min.).

• HamKam 2 (4-4-2); Lars Larsson Jendal - Olav Hermansen, Henrik Thorkildsen, Håvard Lomsdalen, Sondre Skogum - Martin Hoel, Van Zan Lian Bawi Hrin, Jørgen Holmlund, Herman Ånberg - August Jenssen, Sander Deglum

• Innbyttere: Ole-Magnus Kvernvolden for Martin Hoel (60 min.), Mathias Hjemsæter for Herman Ånberg (63 min.), Magnus Mikkelsen for Sander Deglum (73 min.).

• Ubenyttede reserver: Ingen.