Enkerud og Onsrud sikret tre poeng

HamKam lå under til pause og presset på for tre poeng i andre omgang. Det ga betaling i en sterk 2-1 seier. Se hendelsesforløpet:

HamKam - Skeid 2-1 (0-1);

Lagene som møttes i første serierunde møtes igjen i dag til sesongens tjuesjette serierunde. HamKam kommer fra 2-0 tap på Komplett Arena mot opprykksjagende Sandefjord. Skeid på sin side kommer fra 1-1 og poengdeling mot tabellnabo Strømmen på sin midlertidige hjemmebane, Intility forrige mandag.

Sist hjemmekamp for HamKam dro de i land en solid 4-0 seier mot tabelltoer, IK Start. Dagens hjemmelag håper selvfølgelig å gjenta den bedriften og sitte igjen med tre poeng også etter dagens oppgjør.

1 min: Jakten på tre poeng er i gang på Briskeby.

8 min: Kampens første store mulighet skapes av hjemmelaget. HamKam spiller flott på en touch inne i feltet. Simen og Jonas sliter med å få avsluttet og sender ballen ut på seksten til Lønstad Onsrud som skyter på førstetouch fra femten meter. Den blir blokkert ut til hjørnespark. Skeid klarerer.

20 min: Det har ikke vært mye å skrive om de første tjue minuttene. Skeid hadde mest ball de første fem. Men HamKam styrer nå. Uten å skape de store sjansene.

25 min: 0-1. Så scorer Skeid. Et innlegg ser ut til å forsvinne ut til femmeter. Den jakter en iherdig Peter Michael og får reddet ballen fra å gå ut. Der inne står en umarkert Stian Pettersen og styrer ballen i åpent mål.

30 min: Simen får tatt ned ballen innefor seksten. Han vender og skyter. Via blokka og ut til hjørnespark. Skeid klarer igjen.

40 min: Et sjansefattig oppgjør sålangt. HamKam styrer, Skeid ligger kompakt og gjør det vanskelig for HamKam offensivt.

43 min: Nesten nytt frisparkmål fra Matland. Simen Bolkan Nordli skaffer frispark på sekstenmeterstreken. Matland fyrer gjennom muren. Emil Fiskvik er våken og får avverget.

44 min: Henning Andresen blir første mann i dommerens bok når han blir tildelt gult kort etter sin andre involvering i for sent inn.

45 min: Lagene går til pause på stillingene 0-1 etter Stian Pettersens mål i det tjuefemte minutt. Ingen stor omgang av noen av aktørene. Bortelaget har vært det mest effektive og leder til pause.

46 min: Vi er i gang med siste halvdel på Briskeby.

46 min: Skeid foretar et bytte i pausen. Peter Michael sitter igjen i bortegarderoben mens Mesut Can kommer inn.

49 min: God start på omgangen for hjemmelaget. Presser på nå.

55 min: 1-1! Der satt utlikninga. Der skjer det mye på en gang. Et hjørnespark fra Matland blir klarert til Onsrud, som finter seg inn igjen i feltet. Ut til Egeris som forsøker avslutning. Skuddet går via det som ser ut til å være hælen til Enkerud som gjør at den lurer seg forbi en fintet keeper.

58 min: 2-1! HamKam har snudd det. Denne gangen er det ingen tvil om hvem som er målscorer. Flott forarbeid av Emil Sildnes før Kristian Lønstad Onsrud får en enkel jobb med å sende hjemmelaget i ledelsen.

59 min: Og med det blir Emil Sildnes belønnet med hvile. Han blir erstattet av Ole Erik Midtskogen.

65 min: Hele stadion tror ballen er i mål. Et nytt hjørnespark fra Jo Nymo Matland. Ole Erik Midtskogen vinner klokkerent. Headingen blir reddet på streken av tidligere HamKam-innleid, Charles Ezeh.

65 min: Ole Erik Midtskogen får gult kort.

70 min: Nok en gang skapes det stor mulighet etter godt hjørnespark fra Matland. Denne gangen avslutter Midtskogen. Hans tidligere lagkamerat, Emil Fiskvik fikk kontroll på den med nød og neppe.

70 min: Ny stor sjanse. Jonas Enkerud skyter fra 23 meter. Fiskvik i full strekk klarer til nytt hørnespark. Denne vinner Skeid.

71 min: På klareringa kommer plutselig Johannes Godoy alene med Hippe Fagereng. Debutanten i målet gjør en strålende jobb da han kommer ut i stjerne og hindrer bortelaget en utlikning.

75 min: Skeid gjør sine to siste spillebytter. Johnny Buduson og Hassan Yusuf kommer inn Johannes Godoy og Henning Andresen.

85 min: Jarmund Øyen Kvernstuen erstatter Simen Bolkan Nordli.

90 min: Det legges til fire minutter.

90 min: Det ender med tre fortjente poeng til hjemmelaget. Følg med for flere reaksjoner utover kvelden.

OBOS-ligaen, serierunde 26

• Briskeby, 1120 tilskuere

• HamKam - Skeid 2-1 (0-1)

• Scoringer: 0-1 Stian Pettersen (25`), 1-1 Jonas Enkerud (55`), 2-1 Kristian Lønstad Onsrud (58`)

• Dommer: Christian Moen, Løvenstad

• Gult kort: Ole Erik Midtskogen (HamKam) Henning Andresen (Skeid)

• HamKam (4-4-1-1); Andreas Hippe Fagereng - Steffen Skogvang Pedersen, Jacob Egeris, Rubén Alegre Guerra, Jo Nymo Matland - Jonas Enkerud, Markus Solbakken, Lars-Gunnar Johnsen, Emil Sildnes - Kristian Lønstad Onsrud - Simen Bolkan Nordli

• Innbyttere: Ole Erik Midtskogen for Emil Sildnes (59 min.), Jarmund Øyen Kvernstuen for Simen Bolkan Nordli (85 min.)

• Ubenyttede reserver: Lukasz Jarosinski, Odmar Færø, Jean Alassane Mendy, Luca Taouss Sveen, Hans Norbye