God kamp mot Sogndal

HamKam tapte, men sto ikke tilbake for fjorårets Eliteserielag

HamKam - Sogndal 1-2: Det var knyttet litt ekstra spenning til kampen mot fjorårets Eliteserielag. Både på hvordan den ukrainske venstrebacken skulle klare seg, men mest av alt hvordan vi står mot et god og tungt lag med masse erfaring i bagasjen.

HamKam startet bra og det syntes ikke at det var en divisjon mellom lagene i fjor. Sogndal lå lavt og syntes ikke å ha interesse av å ta kommandoen på kampen. De svartkledde fra Sogn og Fjordane lot HamKam trille ball, men var nådeløse da de først vant ballen tilbake.

En snau halvtime ut i kampen tok Sogndal et raskt innkast langt inne på egen banehalvdel og satte på turboen fremover. Ikke mange sekunder senere kunne Brændsrød juble for kampens første scoring etter en kontring av høyt nivå.

HamKam slet med å skape sjanser mot Sogndal, men Johnny Buduson og Sollie Rønning var begge nære i den første omgangen.

Etter hvilen kom utlikningen umiddelbart. Abubakar "Abu" Ibrahim spilte Ivar Sollie Rønning flott gjennom før trønderen på lekkert vis passerte Dyngeland i Sogndal-buret og satte ballen i det åpne målet.

Sogndal ønsket å spille mer i den andre omgangen, og fikk ha mer ball i laget. Ingen av lagene maktet å vaske frem de aller største sjansene før Ulrik Flo steg til værs 19 minutter ut i omgangen etter et godt slått innlegg fra venstre. Flo satte ballen kontant i hjørnet bak en sjanseløs Priis Jørgensen i HamKam-buret og sendte dermed Sogndal opp i ledelsen 2-1.

Etter scoringen jaktet HamKam utlikningen, og var nære ved flere anledninger. Abu var nære da han driblet seg fri inne i feltet, men en Sogndal-fot hindret forsøket fra den tekniske kantspilleren. To minutter før full tid burde Petter Vaagan Moen sørget for balanse i regnskapet. Ruben Alegre slo et godt innlegg på bakerste stolpe til 34-åringen, men forsøket traff stolpen.

Det ble ikke flere mål og dermed endte oppgjøret 2-1 til Sogndal. Alt i alt en godt gjennomført kamp fra våre gutter, som møtte topp OBOS-motstand.

HamKam startet med følgende lag: Lukasz Jarosinski - Nicho Mickelson, Jacob Egeris, Ruben Alegre, Yaroslav Oliynyk - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Abubakar Ibrahim, Ivar Sollie Rønning, Petter Vaagan Moen - Johnny Buduson.