HamKam skal samarbeide med Lillehammer FK

HamKam og Lillehammer FK inngår samarbeid. På bildet (fra venstre) ser vi: Rolf Høgmo (utviklingsansvarlig), Anders Engerud (daglig leder i HamKam yngres), Henrik Wangberg (sportslig ansvarlig for Lillehammer) og John Anders Rise (daglig leder i HamKam)

Lillehammer FK og HamKam Fotball blir samarbeidsklubber og vil fra nå samarbeide om å utvikle spillere og ledere i begge klubber. Daglig leder i HamKam yngres, Anders Engerud, uttaler følgende:

- HamKam har som målsetning å være en utviklingsklubb for hele Innlandet, noe som fordrer at vi tar rollen vår på alvor og bidrar til å skape gode utviklingsmiljøer. Dette er bakgrunnen for samarbeidsavtalen vi i fjor etablerte med 11 naboklubber, og i den sammenheng er det også viktig å kunne jobbe med store klubber. Derfor har vi tatt initiativ til å få til et klubbsamarbeid med Lillehammer FK, som har et stort nedslagsfelt med mange medlemmer, innleder Engerud fornøyd før han legger til:

- Først og fremst kommer de til å ta del i samarbeidet som allerede er etablert med hospiteringsmuligheter, trenerforum, skoleringsplaner, øktplaner og lignende. I tillegg planlegger vi å ha en aktiv faglig utveksling mellom de sportslige ansatte i begge klubber.

Lillehammer er en stor by i Innlandet og er attraktive for flere klubber å samarbeide med. Anders Engerud svarer dette på spørsmål om hvorfor han tror Lillehammer FK valgte nettopp HamKam:

- Jeg håper og tror de ser verdien av det tilbudet for spiller- og trenerutvikling som samarbeidsavtalen definerer, og at vi mener alvor med det vi ønsker å få til, avslutter daglig leder i HamKam yngres, Anders Engerud. 

Lillehammer Fotballklubbs sportslig ansvarlig, Henrik Wangberg, var i dag på besøk på Briskeby. Han kunne fortelle at klubben nylig har avsluttet et samarbeid med Sogndal.

- Det er mange klubber som følger våre spillere tett, deriblant Sogndal, som vi har samarbeidet med siden 2018. Vi har også hatt en tett dialog med HamKam siden sommeren 2019 rundt sone- og kretslagsspillere i distriktet. Derfor ønsker vi å fortsette dette samarbeidet, forteller Wangberg.

Hva ønsker Lillehammer FK å få ut av denne avtalen?

- Vi håper å få hjelp til å øke kvaliteten på det vi gjør. HamKam er jo blant annet gode til å utvikle unge toppspillere og vi har allerede noen planer for å utvikle spillere sammen, forteller Wangberg.

- I mars får vi besøk av HamKam til Stampesletta, før vi tar med oss trenere og spillere fra ungdomsavdelinga og besøker Hamar i mai for å bli trent av HamKam, avslutter en spent Henrik Wangberg.

Annonse fra Obos-ligaen: