Hvordan påvirker tøffe tap livet på Gatelaget?

(HamKam - Lillestrøm 4-11 og ODD - HamKam 12-3): Seriestarten til Gatelaget har vært knalltøff. I løpet av den siste uka har laget fått real bank to ganger, og her kan dere lese litt om hvordan det påvirker spillergruppa.

Vi starter med det viktigste: HamKam Gatelaget er ikke i første rekke til for å vinne fotballkamper. Hovedmålet er å produserer rusfrie timer og skape et lag hvor tilhørighet, stabilitet, kameratskap og forutsigbarhet er det aller viktigste.

Men i likhet med alle andre fotballag, øker sjansene for å få til alt dette om laget i tillegg vinner fotballkamp. Så langt har Kamma slitt med det siste og tapt de fem første seriekampene fortjent. Vi leter ikke etter unnskyldninger, men innrømmer at de vi har møtt til nå har vært bedre enn oss.

Likevel har gruppa med spillere blitt litt påvirket av sportslig motgang, og det har i en periode vært vanskeligere å få med spillere - særlig til bortekamper. Likevel har HamKam klart å stille nok spillere til samtlige kamper etter at vi startet 21. april 2017, men både mot Vålerenga og ODD har bussen fra Hamar vært tynt besatt. I begge disse to kampene har vi kun hatt sju spillere, eller sagt på en annen måte: vi har ikke hatt innbyttere til disse oppgjørene.

Men du verden for en innsats av de som faktisk satte seg på bussen og kledde på seg Kamma-drakta noen timer senere. Imponerende!

For å lokke flere spillere til kampene, forsøker både en håndfull med fantastisk stabile spillere og oss som ledere å bygge gruppa på ting som kjennetegner et godt lag. I et Kamma-lag stiller vi opp for hverandre, vi holder avtaler, vi er ærlige overfor hverandre, vi viser respekt for hverandre og vi tar en for laget om det trengs. Alle som kjenner lagidrett vet at denne jobben aldri stopper. Dette er ting vi må øve på hele tida.

Gatelaget er akkurat nå inne i noe som kan minne om starten på en liten krise, men vi skal jobbe oss tilbake. Både ved å ta vare på hverandre og spillerne som allerede er der, men også forsøke å rekruttere nye i tillegg. Vi ønsker ikke å bli kvitt en eneste av de som allerede er i gjengen, men vi håper at enda flere skal få oppleve HamKam og fotball i dette laget.

Får vi til alt dette blir laget enda sterkere på alle området. Og et godt lag vil før eller senere begynne å vinne fotballkamper, for selv om fotballen ofte er både nådeløs og i perioder urettferdig, vil lagene som trener best og som ikke minst står sammen få bedre resultater etterhvert. Den jobben skal vi i HamKam gjøre!

Disse spilte mot Lillestrøm: Aleks, Kim, Morten, Kjell, Lars (1), Daffy (1), Jørgen, Peter (1), Ali, David (1), David D og Elias.

Disse sju jobbet heroisk mot ODD: David, Kjell, Aleks, Kim, Daffy (1), Peter (1) og Ayman (1).

Trener-Kai

NB! Har du, eller noen du kjenner, lyst til å spille fotball på dette laget? Dere er alle hjertelig velkommen på Briskeby hver tirsdag og fredag klokka 12.00. Har du spørsmål, ring gjerne Kai på 957 48 529 for en prat.

 

Annonse fra Obos-ligaen: