Kamphendelser: HamKam - FK Jerv

HamKam taper 2-3 hjemme mot Jerv. Moses Ebiye sccorer sitt første for klubben før debutant Jesper Taaje gjør det samme. Les referat her:

HamKam - FK Jerv 2-3 (1-2);

Kampen skulle opprinnelig blitt spilt i september, men på grunn av påvist covid-19 smitte i Jerv-leiren ble de satt i karantene i ti dager og kampen måtte utsettes. I dag skal kampen spilles. Begge lag kommer fra hver sin seier. Jerv slo Strømmen 1-0 på Levermyr mens HamKam tok en solid 2-0 seier borte i mjøsderbyet mot Raufoss.

1 min: Kampen er i gang.

10 min: 0-1. Espen Knudsen får stå alene midt inne i feltet og heade ballen. Headingen går via Strømnes og bak en utspilt Mbaye i Kamma-buret.

12 min: 1-1! Flott spill av hjemmelaget. Nouri spiller flott gjennom til Sildnes som kommer seg inn i feltet. Finner Moses inne foran mål. Han bredsider ballen i nettet.

20 min: Jerv kommer til ny stor sjanse. Avslutningen reddes flott av Mbaye.

25 min: Kjempesjanse til HamKam. Dødball fra Matland finner Strømnes som holder på å sette sin fjerde på tre kamper. Øvretveit får så vidt fistet ballen i tverrliggeren. Ingen HamKam-spillere vinner returen og den blir klarert.

29 min: 1-2. Jerv tar ledelsen igjen. Mathias Wichmann får tid til å avslutte fra 17 meter. Skuddet sniker seg ned i lengste hjørnet.

40 min: Jerv har tatt over initiativet etter at de gikk opp i ledelsen. Hatt et par farligheter som har endt med klarerte hjørnespark.

45 min: Bortelaget Jerv leder 2-1 på Briskeby. To effektive lag hvor Jerv har skapt flest muligheter.

46 min: Vi er gang med kampens siste førtifem.

52 min: HamKam forsøker å sette press på bortelaget. Men til tross for ballbesittelsen sliter gutta med å skape noen farligheter.

55 min: Der kom andre omgangs første gode mulighet. Kristian Lønstad Onsrud blir spilt fri på venstresiden. Flere gode innløp og Onsrud finner Kristian Eriksen med en pasning førtifem grader. Eriksen fyrer fra elleve meter, men ballen går et par meter over tverrliggeren.

57 min: William Mikalsen kommer inn for Emil Sildnes.

58 min: 1-3. Espen Knudsen stanger inn nok et mål etter hjørnespark.

60 min: Gult kort til Vetle Skjærvik som dermed må stå over neste kamp hjemme mot Sandnes Ulf førstkommende søndag.

62 min: Gult kort til Kristian Eriksen.

64 min: Gult kort til Kristian Lønstad Onsrud.

68 min: Først skyter Jo Nymo Matland et godt frispak i stanga. Den ser ut til å gå via fingertuppene til keeper Øvretveit. Dommeren peker på femmeter. Strømnes er uenig og dommeren drar frem det gule kortet.

69 min: Kristian Lønstad Onsrud får avsluttet fra 14 meter. Dessverre går den rett på keeper.

71 min: Adeleke Akinyemi kommer inn for Kristian Eriksen.

75 min: Jørgen Solli hos bortelaget erstattes av Ikhsan Fandi.

77 min: Thomas Kok går av banen for Jerv. Inn kommer Thomas Zernichow. Samtidig kommer Jesper Taaje inn til sin debut når han erstatter Markus Solbakken. Vetle Skjærvik frem som sentral midtbane. Ut går også Moses Ebiye. Inn kommer Sebastian Pedersen.

79 min: Gult kort til Marcus Pedersen.

88 min: Trippelbytte hos Jerv: Aase, Sastre og Baidoo går ut. inn kommer Wichne, Håbestad og Hove.

90 min: 2-3! Jesper Taaje tenner et lite håp etter at han stiger høyest på en ny god dødball fra Jo Nymo Matland.

90 min: En oppstykket fotballkamp er over. Jerv vinner 3-2 på Briskeby.

OBOS-ligaen, serierunde 16

• Briskeby, 200 tilskuere

• HamKam - FK Jerv 2-3 (1-2)

• Scoringer: 0-1 Espen Knudsen (10`), 1-1 Moses Ebiye (12`), 1-2 Mathias Wichmann (29`) 1-3 Espen Knudsen (58`), 2-3 Jesper Taaje (90`).

• Dommer: Martin Berg, Hunstad FK

• Gult kort: Vetle Skjærvik, Kristian Eriksen, Kristian Lønstad Onsrud, Steinar Strømnes, Marcus Pedersen (HamKam)

• HamKam (4-3-3); Serigne Mor Mbaye - Amin Nouri, Vetle Skjærvik, Steinar Strømnes, Jo Nymo Matland - Kristian Eriksen, Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Emil Sildnes, Marcus Pedersen, Moses Ebiye

• Innbytter: Wiliam Mikalsen for Emil Sildnes (57 min.), Adeleke Akinyemi for Kristian Eriksen (71 min.), Sebastian Pedersen for Moses Ebiye (77 min.), Jesper Taaje for Markus Solbakken (77 min.).

• Ubenyttede reserver: Lars Jendal, Rubén Alegre Guerra, Kristian Strande, Sander Eng Strand, Davod Arzani.