Kristiansen: - Stort for meg

Håkon T. Kristiansen (25) er vår nye toppspillerutvikler. Han vil ha ansvar for våre fremste talenter på G16, G19 og de yngste på a-laget.

De seneste sesongene har HamKam hatt en toppspillerutvikler i 50% stilling. I fjor sommer tok Håkon T. Kristiansen over for Lars Brotangen, da sistnevnte flyttet til Oslo. Nå utvides stillingen til 100%.

- Dette vil løfte klubben veldig, fastslår utviklingssjef Rolf Høgmo.

Rolf mener HamKam tar spillerutvikling på alvor.

- Med denne ansettelsen viser vi at klubben ønsker å satse på unge spillere og få frem egne talenter. Dette vil også styrke vår jobb inn mot akademiklassifiseringen som toppklubbene i norsk fotball jobber strategisk med.

- Håkon vil hovedsaklig jobbe med våre talenter på G16, G19 og de yngste på a-laget. 

Dette har vært en prosess som har pågått over en lengre periode, og Rolf er glad Håkon takket ja.

- Håkon er faglig dyktig. Samtidig har han en personlighet som når frem til spillerne og skaper gode tillitsforhold. Det blir viktig i hans jobb i utviklingen av spillerne både på og utenfor banen, avslutter Rolf Høgmo.

Håkon T. Kristiansen er oppvokst med HamKam og har sett utallige kamper fra han var barn. Han har spilt fotball i yngres avdeling og har også erfaring som assistenttrener på Oppsal sitt a-lag. Han legger ikke skjul på at det å få en sånn rolle for favorittklubben er stort for ham.

- Dette er stort for meg. Akkurat som det var stort for Mehran (Amundsen-Ansari) å få muligheten i Vålerenga, er det minst like stort for meg å få en rolle i favorittklubben jeg er oppvokst i, innleder den unge toppspillerutvikleren, som har en bachelor i trening, coaching og idrettspsykologi fra Norges Idrettshøyskole.

Håkon gleder seg til å ta fatt på et prosjekt han mener allerede er godt i gang.

- Jeg gleder meg til å kunne være med å utvikle flere spillere som Nicholas Mickelson (nå Strømsgodset), Simen Bolkan Nordli (nå AaFK) og Markus Solbakken som nå er en viktig brikke på a-laget. Målet er å fortsette det gode arbeidet klubben allerede har startet. Jeg gleder meg til å samarbeide med Geir Runar Omli (trener G16), Chris Twiddy (trener G19) og Gaute Helstrup (trener a-lag), avslutter Håkon ydmykt.

Utviklingsmodellen vil se sånn ut:

- Håkon T. Kristiansen (toppspillerutvikler for G16, G19 og a-laget)
- Martin Øverbø (spillerutvikler for G16)
- Eldar Hadzimehmedovic (spillerutvikler for G15)
- Knut Hagen (spillerutvikler fra G15-G11 + Team 2020)

Annonse fra Obos-ligaen: