Tap hjemme mot AaFK

HamKam rystet gjestene fra sunnmøre i store deler av første omgang. Aalesund fant til slutt nøkkelen og vant til slutt 1-3 på Briskeby søndag ettermiddag. Les live-referat og kamphendelser her:

HamKam - AaFK 1-3 (1-1);

HamKam og Aalesund tjuvstarter den 26. serierunden av årets OBOS-liga når Jan Morten Tennøy setter i gang oppgjøret på Briskeby klokken 15.00. Aalesund som mistet serieledelsen dem har hatt store deler av sesongen til Mjøndalen forrige kamp kommer til Hamar med stor revansjelyst. Etter forrige serierunde og etter vårsesongens møte mellom lagene.

Som de fleste med HamKam-hjerte husker vant HamKam borteoppgjøret 2-1 etter scoringer av Rubén Alegre Guerra og Ivar Sollie Rønning før Pape Habib Gueye reduserte ti minutter før slutt.

Aalesund kommer fra 1-1 hjemme mot Jerv i forrige serierunde etter mål av samme mann som satte inn 1-2 scoringer mot oss, Pape Habib Gueye.

HamKam på sin side kommer fra en sterk borteseier borte mot Notodden etter at kampens eneste mål ble scoret av Ivar Sollie Rønning.

1 min: Vi er i gang på Briskeby.

4 min: Aalesund får kampens første målsjanse når toppscorer, Holmbert Aron Fridjonsson får skyte fritt fra 17 meter. Skuddet går rett på 30-årsjubilant, Lukasz Jarosinski.

11 min: Aalesund styrer kampen fra starten av. Men HamKam ligger godt og kompakt på egen banehalvdel.

15 min: HamKam tatt over spillet de siste minuttene nå og lar Aalesund løpe mellom. Klarer nesten å spille seg til to sjanser i løpet av en sekvens, men Aalesund får kontroll før det blir farlig.

17 min: HamKam er gode nå. Kjempesjanse av Ivar. Et godt angrep ender med et godt innleg fra Nico som header ballen mot krysset. Andreas Lie får slått ballen til hjørnespark i siste liten.

22 min: HamKam spiller godt nå. Kommer seg til gode posisjoner innenfor Aalesunds sekstenmeter, men Aalesund får avverget til hjørnespark.

26 min: Ny stor sjanse til HamKam. Abu finner Ivar med en flott pasning. Ivar kommer alene med Andreas Lie. Vinkelen er dessverre litt for skrå og Lie får avverget til hjørne. Nære på!

31 min: MÅÅÅL! En fortjent 1-0 ledelse til HamKam. Abubakar Ibrahim vinner ballen 25 meter fra mål. Tar to skritt og fyrer. Langs bakken sniker den seg inn i hjørnet forbi Andreas Lie. 1-0!

41 min: Aalesund spiller seg til sin andre sjanse for kvelden. De broderer seg gjennom på høyresiden og får avsluttet. Vinkelen er veldig skrå og Lukasz har god kontroll og få reddet ut til hjørnespark.

43 min: HamKam kontrer og kommer til nok en god mulighet. Abu og Houtkoop kombinerer fint før sistnevnte kommer seg til avslutning fra hjørnet av femmeteren. Lie redder ut til hjørnespark.

44 min: MÅL! På det påfølgende angrepet utlikner Aalesund med toppscorer, Holmbert Fridsjonsson header inn.

45 min: Lagene går til pause på stillingen 1-1. HamKam spiller en meget godkjent førsteomgang hjemme mot opprykksfavorittene fra sunnmøre og hadde fortjent et par mål ekstra. Foruten de første ti minuttene styrer hjemmelaget omgangen. Dessverre klarer Aalesund å presse inn en utlikning på tampen av omgangen.

46 min: Vi er i gang med andre omgang!

53 min: Aalesund kommer til omgangens første mulighet. Thrandarson avslutter fra 14 meter og Lukasz redder ballen flott. Hjørnespark som ender i ingenting.

59 min: Aalesund prøver seg på et frisparktrekk. Fredrik Carlen later som han skal avslutte. Men det blir venstrebeinte, og tidligere HamKam-spiller, Oddbjørn Lie som prøver. Lukasz slår til hjørnespark.

60 min: MÅL! Nå skjer det fort her. På det påfølgende hjørne header Aalesund inn sin andre scoring for kvelden. Torbjørn Agdestein får stå å heade inn ledelse til bortelaget. 1-2.

64 min: AaFK gjør kampens første spillerbytte når Pape Habib Gueye erstatter målscorer nummer én for bortelaget, Holmbert Firdjonsson.

71 min: Rødt kort til Markus Solbakken. Felling bakerste mann. Ballen var på vei inn til keeper. Strengt.

75 min: Peder Nersveen erstatter Xander Houtkoop.

79 min: MÅL! Pape Habib Gueye øker ledelsen til 1-3.

80 min: Nordli og Jevne Hagen erstatter Ibrahim og Alegre.

82 min: Aalesund gjør endringer. Erikson Lima erstatter Sondre Fet.

90 min: Kampen er slutt. HamKam taper til slutt 1-3 hjemme mot opprykksfavorittene fra sunnmøre. Det er fortjent etter spill og sjanser, selv om hjemmelaget tok tak i kampen i første omgangen og rystet bortelaget til tider.

OBOS-ligaen, sererunde 26

• Briskeby stadion, 2033 tilskuere

• HamKam - AaFK 1-3 (1-1)

• Scoringer: 1-0 Abubakar Ibrahim (31`), 1-1 Holmbert Fridjonsson (44`), 1-2 Torbjørn Agdestein (60`), 1-3 Pape Habib Gueye (79`)

• Målsjanser: 5-7

• Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL

• Gult kort: Rubén Alegre Guerra (HamKam), Jonas Grønner, Pape Habib Gueye (AaFK)

• Rødt kort: Markus Solbakken (HamKam)

• HamKam (4-2-3-1); Lukasz Jarosinski - Nicholas Mickelson, Jacob Egeris, Lars Brotangen, Rubén Alegre Guerra - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Abubakar Ibrahim, Ivar Sollie Rønning, Xander Houtkoop - Ole Erik Midtskogen

• Innbyttere: Xander Houtkoop for Peder Nersveen (75 min.), Simen Bolkan Nordli for Abubakar Ibrahim (80 min.), Truls Jevne Hagen for Rubén Alegre Guerra (80 min.).

• Ubenyttede reserver: Marco Priis Jørgensen, Christian Dahle Borchgrevink, Sander Eng Strand, Tobias Gran.