"Løse Fugla" flyr for høyt for Kamma

(HamKam Gatelaget - Lillestrøm 3-10): Lillestrøms gatelag kaller seg selv for Løse Fugla og i øyeblikket er laget fra Åråsen i strålende form. Mot Kamma fløy de løse fugla så høyt og raskt at hjemmelaget aldri fikk skikkelig tak i dem.

Annonse:

Oppgjørene mot Lillestrøm har lenge vært tette og fine kamper, hvor Kamma ofte hadde evnen til å avgjøre kampen i egen favør. De to siste kampene har derimot vist at laget fra Romerike har utviklet seg formidabelt.

- Tidligere i vår var vi kun to spillere som møtte på trening og hele laget stod i fare for å bli lagt ned. Da gikk jeg rett til redaksjonen til Romerikes Blad, som laget et stort stykke om situasjonen i laget vårt. Etter det har vi blitt en veldig fin og stabil gjeng på trening og kamper, forteller kaptein Ken Skogstad.

Og at LSK-gjengen har blitt et godt lag, fikk HamKam nok en gang merke på kroppen. Hele 10 ganger scoret gjestene, og keeper-Andreas gjorde så godt han kunne for å holde hjemmelaget inne i kampen.

Grunnen til at vi dveler litt med utviklingen til Lillestrøm, er at de i løpet av kort tid viser ytterpunktene hos et gatelag. Fra å være få spillere på trening og nær oppløsning, til å være et godt lag bestående av gode spillere som hjelpe og støtter hverandre i løpet av 2x30 minutter.

- Vi kikket på hva de andre lagene holdt på med og sammenliknet dem med oss sjøl. Vi så tidlig at de andre lagene varmet opp sammen før kampen - det gjorde ikke vi. Da andre lagene hadde en samlet prat i pausen, mens vi i LSK gjorde ting på egenhånd. Dette er noe av tingene vi har tatt tak og gjort noe med, sier Skogstad.

At laget i tillegg har fått noen unge, løpssterke, gode og hyggelige spillere har selvsagt også vært med på å utvikle Løse Fugla, men våre gjester oser av positiv energi fra de kom ut av LSK-bussen på Briskeby, til de reiste hjem etter godt måltid mat - strålende levert av CC-mat.

Hva så med hjemmelaget?

I perioder går ballen både presist og hurtig i laget, og da er vi i stand til å skape vansker for de fleste. 2-4 ved pause fortalte om en ganske jevn kamp, hvor Kamma kunne skape mer spenning etter pause, men da ble de gule for gode for oss og rykket ytterligere ifra.

- Det er inspirerende å møte Lillestrøm og ikke minst høre hva de har gjort for å bli så gode som lag på ganske kort tid, sier Alex hos hjemmelaget, som mener HamKam kan lære mye av våre solide gjester.

For sannheten i fotball kan ofte være brutal, og Kamma er inne i en periode hvor de gode opplevelsene på banen kommer iblant, men ikke ofte nok. Smilene hos spillere og ledere kommer innimellom, men ikke like ofte som tidligere. Summen av det hele er at HamKam opptrer som et lag ofte, men kanskje ikke like ofte som denne gjengen har gjort tidligere.

Jobben med å få dette tilbake er ikke stor - siden det er ganske kort tid siden HamKam hadde de fleste kjennetegn på et solid lag. Det handler i grunnen bare å minne hverandre på hvordan vi gjør det.

Og den jobben starter i morgen klokka 12.00.

Selvsagt gleder vi oss til den jobben også - denne gjengen har taklet langt tøffere ting tidligere.

Og for de som misforstår og tror HamKam er i krise. Det er veldig langt fra sannheten, for å bygge lag er ferskvare og må gjøres hver dag, hele uka og hele året. Den jobben skal vi bare sørge for å gjøre litt bedre enn vi har gjort den siste tida.

Helt avslutningsvis - kampen mot LSK hadde mange og gode lyspunkter. Kjapt nevner vi Rebeccas fantastiske scoring og scoringsglede, Morten som kranglet inn en redusering og Jørgen som limte ballen opp i nærmeste kryss.

Men mest gledelig av alt - erkjennelsen etter kampen at vi som lag skal jobbe hardt for å få tilbake egenskapen å slå Lillestrøm etter en tett og jevn kamp. Måten å få til det på er å bli bedre sjøl, for Lillestrøm kommer bare til å bli enda bedre.

Disse spilte mot LSK: Andreas, Kjell, Kim, Aleks, Toyi, Daffi, Ahmed, Morten, Øyvind og Rebecca.

Trener-Kai

Annonse fra Eliteserien: