Norge til U20 VM!

Simen Bolkan Nordli, Nicholas Mickelson og resten av Norge U19 har kvalifisert seg til U20 VM etter dagens storseier over England U19.

England U19 - Norge U19 - 0-3 (0-0);

Norge U19 tok i ettermiddagen sterk 3-0 seier over England U19 i playoff-kampen til VM U20 neste år.

Norge U19 spilte en gnistrende kamp og vant fullt fortjent 3-0, til tross for at ledermålet satt langt inne. Både Simen Bolkan Nordli og Nicholas Mickelson startet kampen, hvor spesielt førstnevnte gjorde seg bemerket med flere god innvolveringer i første omgang.

Til tross for flere muligheter hvorav et frispark fra 16 meter blir omgangens største mulighet. Simen blir felt like utenfor sekstenmeterstreken og tar frisparket selv. Skuddet er godt, men smeller i tverrliggeren kun sekunder før pausesignalet går.

Simen ble erstattet av Eman Markovic i pausen, mens Nico spilte samfulle nitti minutter.

Som nevnt tidligere tok det sin tid før kampens første mål var et faktum. Erik Botheim scoret første målet i det 75`minutt før Eman Markovic øker til 2-0 etter 86 minutter og Jens Petter Hauge setter spikeren i kista etter 89 minutter, og Norges unggutter kan cruise inn til U20 VM i 2019.

For tidligere Wang Toppidrettselev, Nicholas Mickelson ble dette et lærerikt mesterskap hvor han har vokst på flere områder etter nok en god prestasjon med flagget på brystet.

- Dette mesterskapet har vært lærerikt og jeg har fått med meg mye god erfaring, starter Nicholas Mickelson. Samtidig har dette gjort mye med den mentale tilstanden, der jeg har blitt sterkere ved å håndtere omstendighetene.

- Det gir meg naturligvis en ekstra boost på videre satsing ved at vi kvalifiserer oss til VM neste år, samtidig spiller jeg et topp fem lag i europa, noe jeg er veldig stolt av, avslutter en smørblid Ottestad-gutt.

For Simen Bolkan Nordli ble dette også en god erfaring inn mot videre satsing på fotball.

- Mesterskapet har vært veldig bra, hvor vi avsluttet med å nå målet ved å gå videre til VM. Det er fortsatt lenge til VM, men det ville vært en enorm opplevelse å få oppleve det. Før den tid er fokuset på HamKam, forteller en fornøyd Bolkan Nordli.

Vi gratulerer Simen, Nico og resten av Norges U19 med avansement til U20 VM!

England U19 - Norge U19 - 0-3 (0-0)

Norge U19 (4-3-2-1); Julian Faye Lund - Nicholas Mickelson, Leo Skiri Østigård, Ulrik Fredriksen, John Kitolano - Hugo Vetlesen, Tobias Børkeeiet, Tobias Svendsen - Simen Bolkan Nordli, Ola Brynhildsen - Erik Botheim

Innbyttere: Eman Markovic for Simen Bolkan Nordli (46 min.), Christian Dahle Borchgrevink for John Kitolano (55 min.), Jens Petter Hauge for Ola Brynhildsen (82 min.).

Scoringer: 0-1 Erik Botheim (75`), 0-2 Eman Markovic (86`), 0-3 Jens Petter Hauge (89`).