HamKam inngår samarbeid med Storhamar videregående skole

Vi styrker FIFA laget med spiller fra Storhamar videregående skole

Annonse:

Amund Stensåsen fra Løten som til daglig studerer idrettsfag på Storhamar videregående skole blir vår tredje FIFA-spiller. Sammen med Jørgen Fallet Brobakken og Sindre Løseth utgjør trioen HamKams FIFA lag i 2020-sesongen. 

Samtidig er det nå klart at vi inngår samarbeid med Storhamar videregående skole om e-sport.

Leder for idrettsfag på Storhamar videregående skole Eva Grytan sier følgende:

– Å inngå et samarbeid med HamKam som skole gir kvalitet til det e-sport-tilbudet vi vil gi idrettsfagelevene. Det er ikke klassiske «gamere» som skal begynne på e-sport hos oss. Dett er toppidrett og vi gleder oss til samarbeidet med HamKam. Høsten 2019 startet Storhamar et pilotprosjekt for å innlemme såkalt e-sport på toppidrett fra og med vg2. Skolen har laget et eget spillrom med PC-er og Playstation, ekstra god nettoppkobling og gode stoler. Fra og med høsten 2020 vil dette tilbudet være formalisert og skolen vil da være den eneste i Hedmark som tilbyr dette. Samarbeidet med HamKam vil føre til at Storhamar har til en hver tid en aktiv spiller som representerer skolen i FIFA-laget til HamKam. HamKam sine spillere vil kunne komme til skolen for å spille FIFA og vi kommer til å ha felles arrangementer i tiden fremover.

 

 

 

Idrettsfag på Storhamar

  • På Storhamar videregående skole går 90 elever på idrettsfag.
  • Dette er en utdanning som gir elevene mulighet til å både få generell studiekompetanse og til å satse ekstra på idretten sin.
  • Kort fortalt fungerer studiet på denne måten: Alle elever har fellesfagene som gir studiekompetansen: Norsk, engelsk, matematikk, naturfag, fremmedspråk, geografi, historie og religion og etikk.
  • Alle elevene har også en del felles programfag: Aktivitetslære, treningslære, treningsledelse og idrett og samfunn.
  • Og så har du det som heter «valgfritt programfag». Dette har elevene fem timer i uka. Elevene kan her velge mellom «breddeidrett» og «toppidrett». Elevene er omtrent likt fordelt mellom de to.
  • De som har toppidrett, har sin spesifikke idrett. På Storhamar er det håndball, fotball og langrenn som har vært mest gjeldende med egne lærere, men i teorien kan alle idretter være representert under forutsetning at man anskaffer egen trener.
  • Høsten 2019 startet Storhamar et pilotprosjekt for å innlemme såkalt e-sport på toppidrett fra og med vg2. Skolen har laget et eget spillrom med PC-er, ekstra god nettoppkobling og gode stoler. Fra og med høsten 2020 vil dette tilbudet være formalisert og skolen vil da være den eneste i Hedmark som tilbyr dette.

 

Les Hamar Arbeiderbald sin reportasje her

 

Flere saker om e-sport: 

https://beta.h-a.no/2019/sport/hamkams-fifa-lag-ikke-videre-til-sluttspill/

https://beta.h-a.no/2019/sport/e-sport-spillerne-er-profesjonelle-utovere/

https://beta.h-a.no/2019/sport/hamkams-fifa-lag-er-klare-for-revansj/

Annonse fra Eliteserien: