HamKam inngår samarbeid med Storhamar videregående skole

Vi styrker FIFA laget med spiller fra Storhamar videregående skole

Amund Stensåsen fra Løten som til daglig studerer idrettsfag på Storhamar videregående skole blir vår tredje FIFA-spiller. Sammen med Jørgen Fallet Brobakken og Sindre Løseth utgjør trioen HamKams FIFA lag i 2020-sesongen. 

Samtidig er det nå klart at vi inngår samarbeid med Storhamar videregående skole om e-sport.

Leder for idrettsfag på Storhamar videregående skole Eva Grytan sier følgende:

– Å inngå et samarbeid med HamKam som skole gir kvalitet til det e-sport-tilbudet vi vil gi idrettsfagelevene. Det er ikke klassiske «gamere» som skal begynne på e-sport hos oss. Dett er toppidrett og vi gleder oss til samarbeidet med HamKam. Høsten 2019 startet Storhamar et pilotprosjekt for å innlemme såkalt e-sport på toppidrett fra og med vg2. Skolen har laget et eget spillrom med PC-er og Playstation, ekstra god nettoppkobling og gode stoler. Fra og med høsten 2020 vil dette tilbudet være formalisert og skolen vil da være den eneste i Hedmark som tilbyr dette. Samarbeidet med HamKam vil føre til at Storhamar har til en hver tid en aktiv spiller som representerer skolen i FIFA-laget til HamKam. HamKam sine spillere vil kunne komme til skolen for å spille FIFA og vi kommer til å ha felles arrangementer i tiden fremover.

 

 

 

Idrettsfag på Storhamar

  • På Storhamar videregående skole går 90 elever på idrettsfag.
  • Dette er en utdanning som gir elevene mulighet til å både få generell studiekompetanse og til å satse ekstra på idretten sin.
  • Kort fortalt fungerer studiet på denne måten: Alle elever har fellesfagene som gir studiekompetansen: Norsk, engelsk, matematikk, naturfag, fremmedspråk, geografi, historie og religion og etikk.
  • Alle elevene har også en del felles programfag: Aktivitetslære, treningslære, treningsledelse og idrett og samfunn.
  • Og så har du det som heter «valgfritt programfag». Dette har elevene fem timer i uka. Elevene kan her velge mellom «breddeidrett» og «toppidrett». Elevene er omtrent likt fordelt mellom de to.
  • De som har toppidrett, har sin spesifikke idrett. På Storhamar er det håndball, fotball og langrenn som har vært mest gjeldende med egne lærere, men i teorien kan alle idretter være representert under forutsetning at man anskaffer egen trener.
  • Høsten 2019 startet Storhamar et pilotprosjekt for å innlemme såkalt e-sport på toppidrett fra og med vg2. Skolen har laget et eget spillrom med PC-er, ekstra god nettoppkobling og gode stoler. Fra og med høsten 2020 vil dette tilbudet være formalisert og skolen vil da være den eneste i Hedmark som tilbyr dette.

 

Les Hamar Arbeiderbald sin reportasje her

 

Flere saker om e-sport: 

https://beta.h-a.no/2019/sport/hamkams-fifa-lag-ikke-videre-til-sluttspill/

https://beta.h-a.no/2019/sport/e-sport-spillerne-er-profesjonelle-utovere/

https://beta.h-a.no/2019/sport/hamkams-fifa-lag-er-klare-for-revansj/

Annonse fra Obos-ligaen: