Seier over Sogndal!

For første gang siden 2007 vinner vi over Sogndal. Se hvordan:

HamKam - Sogndal 2-1 (0-1);

Scoringer: 0-1 Peter Godly Michael (34`), 1-1 Selvmål (Matland) (63`), 2-1 Jo Nymo Matland (74`).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Nesset IL

Gult kort: Markus Solbakken, Marcus Pedersen (HamKam) Mathias Blårud (Sogndal).

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-4-3); Serigne Mor Mbaye - Jesper Taaje, Steinar Strømnes (Jo Nymo Matland, 45 min.), Vetle Skjærvik - Amin Nouri, Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud, Rubén Alegre Guerra - Kristian Eriksen (Emil Sildnes, 90 min.), Marcus Pedersen, Moses Ebiye.

--------------------------

Bortelaget hadde ikke tapt for HamKam på 13 år før dagens viktige kamp i OBOS-ligaen. Sogndal er på opprykksjakt, mens HamKam ser oppover på tabellen og ønsker å legge flere lag bak seg i sesonginnspurten.

Kampen bølget frem og tilbake de første ti minuttene før Sogndal tok over kommandoen og hadde mye ball i laget. De svartkledde spilte god fotball, men slet med å trenge gjennom et kompakt HamKam-lag. Spesielt Sivert Mannsverk hadde en god dag på jobben når han styrte Sogndals midtbane.

Dagens første mål kom etter 34 minutter da Godly Michael var sterkest i en duell og satte ballen i nettet med låret.

Moses yppet seg, men HamKam klarte ikke å skape det store før dommer Tennøy blåste til pause. I Pausen ble Jo Nymo Matland byttet inn for Steinar Strømnes, som måtte gi seg etter en smell i hodet.

I andre omgang tok HamKam kommandoen og presset til tider Sogndal langt tilbake i banen. Det var rett og slett et helt annet lag Briskeby-publikummet fikk se etter hvilen. 63 minutter ut i kampen ble presset belønnet med hjørnespark, og Jo Nymo Matland gjorde seg klar. Backen med den strøkne venstrefoten slo hardt og godt inn i klynga foran mål, og en uheldig Kristoffer Hoven satte ballen i eget mål og sørget for balanse i regnskapet.

Selv om Sogndal satte inn mer offensivt skyts med blant andre målsniken Endre Kupen klarte ikke Eirik Bakkes menn å skape de store sjansene, i stedet brøt HamKam fint og ballen havnet hos Jo Nymo Matland som på frekt vis lurte bortelagets keeper og satte inn 2-1 fra hjørnet av sekstenmeteren.

Mannsverk var nærmest for bortelaget da han prøvde seg på et skutt fra skrå vinkel, men det ble ikke flere sjanser og HamKam klarte å drepe kampen med å vinne flere offensive innkast og hjørnespark, og dermed er årets andre hjemmeseier for våre gutter et faktum!