Seier på utfordrende bane

Det ble et utfordrende oppgjør på Santa Maria Pool Sotogrande mellom HamKam og bergens-laget, Åsane.

Selv om det grønne gresset i Sotogrande kunne se ut som et biljardbord ved første øyekast viste det seg tidlig at det var et fuktig naturteppe HamKam og Åsane skulle begi seg ut på. Åsane startet best og fikk en kjempesjanse etter kun to minutter når tidligere Start-spiller, Dennis Antwi, får stå helt alene på bakerste stolpe, Heldigvis for HamKam setter han ballen utenfor stolpen på åpent mål fra tre meter.

HamKam tar over spillet etterhvert, og frem til halvtimen er spilt ser HamKam-laget best ut, anført av en kvikk Abubakar Ibrahim på høyresiden. Største sjansen til HamKam i første omgang er det Johnny Buduson som står for når Ivar header han fint fri, skuddet fra seksten meter sniker seg utenfor lengste stolpe.

Siste kvarteret av første omgangen tar Åsane over banespillet igjen og får omgangens siste store sjanse når Jonas Hestetun strekker vrista og smeller til i stolpen fra tjue meter.

Lagene går dermed til pause på stillingen 0-0 etter en forholdsvis jevn første omgang.

Det blir også en jevn andre omgang i Sotogrande, hvor Åsane får en scoring annullert for offside tidlig. Det påfølgende angrepet til HamKam ender i 1-0 ledelse når Johhny Buduson header ballen flott ned til Ivar Sollie Rønning som runder keeper og setter ballen i det åpne buret.

Med ca. tjue minutter igjen på kampuret er Kristian Lønstad Onsrud i en liten duell med en Åsane-spiller i feltet hvor den spanske dommeren peker på straffemerket. Jonas Hestetun sender Lukasz feil vei og setter enkelt inn 1-1.

Etter 82 minutter faller avgjørelsen når Petter Vaagan Moen (bildet) slår et godt innoverskrudd hjørnespark som treffer keeperhanskene til tidligere HamKam-keeper, Borger Thomas som er i duell med Lars Brotangen, og direkte i mål.

Det kommer aldri noen sluttspurt og HamKam tar dermed en sterk seier mot divisjonskollega, Åsane. Vi takker for kampen og ønsker Åsane lykke til med den kommende sesongen.

HamKam - Åsane 2-1 (0-0)

• Treningskamp i Marbella

• Scoringer: 1-0 Ivar Sollie Rønning (53`), 1-1 Jonas Hestetun (straffe) (72`), 2-1 Petter Vaagan Moen (76`)

• HamKams 11 (4-2-3-1); Lukasz Jarosinski - Nicholas Mickelson, Jacob Egeris (C), Lars Brotangen, Rubén Alegre Guerra - Markus Solbakken, Kristian Lønstad Onsrud - Abubakar Ibrahim, Ivar Sollie Rønning, Simen Bolkan Nordli - Johnny Buduson

• Benyttede reserver: Petter Vaagan Moen, Ole Erik Midtskogen, Truls Jevne Hagen