Sterk hjemmeseier

HamKam-rekruttene med en sterk hjemmeseier mot et godt Faaberg-lag.

HamKam 2 - Faaberg 4-1 (1-1);

HamKam-rekruttene viste tidlig at dette var en kamp de ønsket å vinne. Allerede etter fire minutter hadde hjemmelaget skapt to gode muligheter på Terje Svenkerud i Faaberg-buret. Og på sjanse nummer to sitter ledermålet ved Andreas Strandlie. Etter å ha blitt spilt fint gjennom av Ole Erik Midtskogen får unggutten fra Ottestad et flott touch hvor det åpner vei alene med keeper. Alene med Svenkerud kliner Andreas ballen i mål via nærmeste stolpe. Flott gjort.

Unggutta fortsetter å trille ball på Briskeby, men skaper ingen flere sjanser i første omgang. Faaberg derimot klarer å spille seg inn i kampen de siste tjue minuttene av første omgang. Etter halvtimen spilt får de et korridorfrispark hvor de finner Martin Solberg Nesset fint inne i feltet. Mannen med tjuefem på ryggen demper ballen på brystet og kliner ballen i nettaket fra to meter. God prestasjon.

Lagene gikk til pause med uavgjort på resultattavlen. Noe som må sies å være helt korrekt utifra sjanseskapingen.

Men i andre omgang var det aldri noe tvil. Faaberg kom seg knapt til en avslutning. HamKam styrte spillet hele veien og fikk uttelling tidlig - og det på flott vis. Midtstopper Patrick Alfei Sæbø finner Tobias Gran flott i mellomrommet. 19-åringen fra Vestfold spiller ballen tilbake til Henrik Thorkildsen på ett touch, som igjen spiller Tobias inn bak Faaberg-forsvaret. Tobias tar med seg ballen mot keeper og skyter hardt i lengste hjørnet fra skrått hold. Uten tvil kveldenss flotteste angrep på Briskeby.

Det stoppet ikke der. De fremmøtte fikk virkelig valuta for turen i andre omgang. Innbytter, Bowi Mang får ansvaret for hjørnesparkene og takker for tilliten på vakkert vis når han finner pannebrasken til Patrick Alfei Sæbø som kriger inn 3-1 ledelsen. Ikke mange minuttene senere får dagens kaptein, Ole Erik Midtskogen ballen ute på venstresiden og slår fint inn i feltet. Tobias Gran kommer foran keeperen, får dempet ballen i samme bevegelse som han finter ut keeperen og setter ballen i det åpne buret. 4-1 og Tobas Gran med kveldens andre mål.

Det kunne fort blitt flere scoringer i andre omgang av et heltent rekruttlag. Men det ender 4-1 til hjemmelaget i en godt gjennomført hjemmekamp mot et Faaberg-lag med mange gode fotballspillere.

4. divisjon avdeling 2, serierunde 17

• Briskeby, 43 tilskuere

• HamKam 2 - Faaberg 4-1 (1-1)

• Scoringer: 1-0 Andreas Strandlie (4`), 1-1 Martin Solberg Nesset (30`), 2-1 Tobias Gran (51`), 3-1 Patrick Alfei Sæbø (65`), 4-1 Tobias Gran (69`).

• Avslutninger: 13-6

• Avslutninger på mål: 7-3

• Dommer: Ottar Randgaard, Brøttum IL

• Gult kort: Jarmund Øyen Kvernstuen (HamKam 2), Emil Kleiven (Faaberg)

• Rødt kort: Ingen.

• HamKam 2 (4-4-2); Andreas Hippe Fagereng - Olav Hermansen, Patrick Alfei Sæbø, Martin Østlie Pettersen, Eirik Jacobsen - Henrik Thorkildsen, Luca Taouss Sveen, Sander Eng Strand, Andreas Strandlie - Ole Erik Midtskogen, Tobias Gran.

• Innbyttere: Bowi Mang for Andreas Strandlie (62 min.), Jarmund Øyen Kvernstuen for Sander Eng Strand (62 min.), Herman Roseth for Patrick Alfei Sæbø (71 min.), Martin Hansson for Olav Hermansen (77 min.).

• Ubenyttede reserver: Ingen.