Sterk seier over serietoerne

Ny innbyttertavle gjorde susen. HamKam vinner mot opprykksjagende Sandefjord. Les kampforløpet her:

HamKam - Sandefjord 1-0 (1-0);

Den femtende serierunden og den siste før vi tar fatt på den siste halvdelen av sesongen spilles hjemme mot topplaget Sandefjord.

Sandefjord ligger på andre plass med 33 poeng med et solid forsprang på fem poeng ned til tredjeplassen og kniver alene med AaFK om topplasseringen per dags dato.

HamKam på sin side ligger fortsatt på tolvte plass etter forrige rundes tap mot Start i Kristiansand. For hjemmelaget mangler Odmar Færø etter å ha pådratt seg sitt fjerde gule kort på Sør Arena forrige søndag.

1 min: Vi er i gang!

6 min: Rolig åpning på kampen. Et hjørnespark til hvert av lagene uten uttelling er beholdningen så langt.

8 min: Kampens desidert største sjanse til nå. Det skal godt gjøres å få en større uten å score. Bortelagets toppscorer, Pontus Engblom står helt alene på fire meter og kan bare styre ballen i målet. Den vanligvis så treffsikre avslutteren setter ballen hårfint utenfor stolpen.

15 min: Simen Bolkan Nordli drar seg innover fra sin høyreside og avslutter med venstrefoten fra atten meter. Skuddet går et par meter til side for stolpen.

21 min: Godt HamKam-spill. Sildnes finner Solbakken som forsøker seg på førtifem grader ut. Blir blokkert til hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket får Alegre til en heading som stryker stolpen.

24 min: Dommeren sender alle 22 spillerne ut for å få i seg litt veske. Det er stekende sol og flott forhold på Briskeby i kveld.

29 min: Ole Erik Midtskogen kommer seg til heading inne i feltet etter et godt innlegg fra Skogvang Pedersen på høyresiden. Headingen går dessverre fem meter utenfor.

31 min: Nok en gang for Pontus Engblom en god mulighet. Heldigvis blir avslutningen med venstre for svak fra sju meter. Lukasz redder enkelt.

32 min: Kjempesjanse til Emil Sildnes. Steffen Skogvang Pedersen med nok et godt innlegg fra høyre. På bakerste ser han Emil som er helt fri. Dessverre blir headingen to meter for høy til å gå inn i nærmeste hjørnet.

36 min: Simen få muligheten på frispark fra tjue meter. Prøver seg i lengste langs bakken, keeper redder, men fomler den vekk. Heldigvis for bortelagets målvakt triller ballen utenfor stolpen og til hjørnespark. Det blir ingenting ut av hjørnesparket.

43 min: 1-0! Der sitter den. Simen Bolkan Nordli er sikker fra straffemerket etter å ha blitt felt selv. 1-0 til hjemmelaget!

45 min: To minutter ut i overtiden får Engblom nok en gedigen sjanse når han møter et innlegg på bakerste. Header ballen ned i bakken og ballen spretter i tverrligger og over. Det er det siste som skjer, og HamKam går dermed til pause på stillingen 1-0. Sandefjord har skapt de største sjansene, men HamKam har spilt en god første omgang i sommersola.

46 min: Vi er i gang med andre omgang.

47 min: HamKam har skapt to kjempesjanser i innledningen av omgangen. Først er Simen alene med keeper, men sisteskansen gjør en god redning. Så kommer Sildnes og Onsrud alene med en forsvarsspiller. Onsrud gjør alt rett og spiller fri Sildnes som forsøker skuddet på første touch. Keeper redder igjen.

58 min: Nok en gigasjanse til hjemmelaget. En god corner havner hos Brotangen som får heade på bakerste, header i tolpen og via ryggen til Sandefjord-keeperen og ut til en ny corner som ender med femmeter.

58 min: Rubén Alegre Guerra avslutter i etterkant og blir tildelt gult kort.

64 min: Mohamed Ofkir erstatter William Kurtovic hos Sandefjord.

68 min: Samtidig som spillerne tar seg en velfortjent drikkepause erstattes dagens eneste målscorer så langt, Simen Bolkan Nordli av Jonas Enkerud.

74 min: Onsrud finner Enkerud som rekker ballen foran keeper. Dessverre er keeperen for tett på situasjonen og redder. Ny stor mulighet til hjemmelaget.

78 min: Pontus Engblom erstattes av Stefan Mladenovic samtidig som Emil Sildnes forlater banen for Charles Ezeh.

81 min: Onsrud kjemper seg fri og kommer alene med keeper. Han føler nok at vinkelen blir for skrå og venter inn Midtskogen. Midtskogen får tak i ballen men det blir for trangt og keeper redder.

82 min: Marius Høibråten måker ned Enkerud og blir tildelt et korrekt gult kort.

83 min: Jacob Egeris rekker ikke en gang å legge ballen på plass før dommeren velger å gi gult kort for drøying.

85 min: Sandefjord gjør sitt siste spillebytte. Rutinerte Erik Mjelde kommer inn for Marius Høibråten.

87 min: Petter Mathias Olsen erstatter Jonas Enkerud som fikk seg en smell i duellen med Høibråten tidigere.

89 min: Målscorer, Simen Bolkan Nordli er stemt frem til HamKams beste spiller.

90 min: Det legges til fem minutter.

90 min: Gult kort til Pontus Engblom.

90 min: Kampen er slutt. HamKam vinner meget fortjent over serietoerne fra Sandefjord etter en godt gjennomført kamp.