Surt hjemmetap

Steffen Skogvang Pedersen var aktiv på HamKams høyreside. Senket på to dødballer.

HamKam - Notodden 1-2 (1-1);

Tolvteplassen møter femtendeplassen. Et viktig oppgjør for begge lag. HamKam kommer fra et åttemålsoppgjør i 4-4 kampen hjemme mot KFUM sist serierunde. Dagens bortelag Tapte knepent 2-3 hjemme mot Nest Sotra i forrige runde.

1 min: Vi er i gang på Briskeby.

4 min: HamKam har tatt grepet om kampen.

6 min: HamKam styrer, men bortelaget får kampens første mulighet. André Bakke vender seg inn i feltet og avslutter fra 13 meter. Skuddet går rett på Jarosinski som redder den til hjørnespark.

7 min: 0-1. På hjørnesparket tar Notodden ledelsen. Michael Ledger scorer.

9 min: Tidligere HamKam-spiller, Morten Renå Olsen får gult kort etter en sen takling på Solbakken.

20 min: HamKam fortsetter å styre spillet på Briskeby. Kommer til noen farligheter, men kommer ikke forbi siste leddet. Ligger kompakt, Notodden.

27 min: En god pasning fra Johnsen ute på høyresiden finner Sildnes som må ta ned ballen med hodet. Dessverre kommer nedfallsfrukten for nære keeper og Emil må forsøke seg med venstre på førstetouch. Chippen sitter ikke helt og går ut til femmeter.

38 min: HamKam spiller og spiller, men sliter med å finne rom på den siste tredjedelen.

41 min: Flott spill av hjemmelaget. Johnsen med ny god pasning i bakrom. Skogvang Pedersen på løp og spiller 45 grader ut til Enkerud som tar en touch. Fra ni meter skyter han i blokka.

45 min: 1-1! Der satt den endelig! Og Jo Nymo Matland fikk vist frem venstrefoten sin. Frispark fra hjørnet av seksten. Han drar den over muren og i nærmeste hjørnet. Espen Vasby i Notodden-buret rekker ikke ut. Flott scoring.

45 min: Lagene tar pause på stillingen 1-1. HamKam har hatt styringa i første omgang. Notodden har vært på få visitter, men på et hjørnespark etter syv minutter tok de ledelsen ved Michael Ledger. HamKam utliknet på et viktig tidspunkt rett før pause ved Jo Nymo Matland.

46 min: Vi er i gang igjen.

49 min: Emil Sildnes får ballen på venstre. Drar seg innover og forsøker å curle ballen i lengste hjørnet fra 14 meter. Skuddet går et par meter til side for stolpen.

53 min: Nymo Matland slår en kort corner til Sildnes som skrur den inn med høyre. På bakerste vinner Egeris duellen og header ballen i bakken med en fin bue. Dessverre blir buen for lav og Vasby kan plukke ballen.

55 min: Dagens største sjanse som ikke har havnet i garnet. Flott pasning gjennom fra Onsrud finner Sildnes som får avsluttet alene med keeper. Flott benparade fra Notodden-keeperen. HamKam presser på nå.

56 min: Gult kort for albue på Martin Holmen.

58 min: Ny god mulighet. Nok en gang spiller Onsrud fri en Kamma-angriper. Denne gangen får Enkerud muligheten. Skudd fra sju meter. Keeper holder på å glippe ballen men får avverget i siste sekund.

59 min: Dobbelsjanse. HamKam presser på vannvittig nå. Først får Onsrud muligheten. Skudd blir blokker før Solbakken har dribleshow i seksten. Får avsluttet med venstre. Tjue centimeter over tverrliggeren.

70 min: Notodden foretar seg kampens første spillebytte. Sebastian Hansen erstatter André Bakke.

72 min: Kampens tredje gule kort. Alle tre til Notodden. Denne gangen får Even Parkstad Johansen det gule kortet for å hindre Jonas Enkerud på vei frem på høyresiden.

76 min: Nytt bytte for bortelaget. Kjetil Tøsse forlater kunstgresset og blir erstattet av Martin Strange.

78 min: Ole Erik Midtskogen kommer inn for Jonas Enkerud som har vært frisk på kanten i dag.

79 min: Det tar ikke lang tid før Midtskogen får en mulighet. Et godt innlegg fra Skogvang Pedersen treffer pannebrasken på Tynsetingen. Headingen går dessverre utenfor.

82 min: Notodden ligger veldig kompakt og satser kun på kontringer nå. Spiller med fem mann i forsvar.

85 min: 1-2. Ny dødball. Ny scoring for bortelaget. De er dødelig effektive når Steffen Jenssen header inn borteledelse på bakerste.

87 min: Joshua Robson erstatter Martin Holmen. Mens Mendy erstatter Sildnes for hjemmelaget.

90 min: Gult kort til Marco Tagbanjumi. Hands.

90 min: HamKam dominerer oppgjøret gjennom samfulle nitti minutter. Men to dødballer i mot ble utslagsgivende når begge midtstopperne til bortelaget tegner seg på scoringsliten. Mens vi scorer et mål rett før pause signert Jo Nymo Matland. Det holdt dessverre ikke.